KRISTIANSAND: Riktignok har ikke den tibetanske spanielen gitt fra seg melk ennå, men den er klar dersom det trengs. De fire valpene hennes skal nemlig selges snart. Det var onsdag at hundeeier Frode Liaøy stod frem på TV Sør med sin hund Dina, som hadde fått valper, men ikke kunne produsere melk til dem. Dermed gikk dyrlege Katarina V. M. Jybe Skivik ved Abc dyreklinikk ut og etterlyste hunder og katter til en melkebank for dyr. Det er nemlig ikke alltid at melkeerstatning er nok.

Nå er Laisy blitt den første potensielle giveren i melkebanken. Det ble hun etter at Jybe Skivik ringte hundemamma Marianne Lea fra Arendal etter å ha sett en annonse i Fædrelandsvennen om at hun hadde hundevalper til salgs.

— Det ville jeg gjerne. Det er greit å hjelpe andre. Jeg hadde ikke tenkt på at dette gikk an, sier Marianne Lea til fvn.no.

Foreløpig er Laisy den eneste giveren i melkebanken. Dermed har Jybe Skivik ført opp navnet hennes og telefonnummeret på melkebank-lista, slik at hun kan ringe Lea dersom hun får inn unge dyr som trenger melk.

— Hvor mange dyr trenger du i melkebanken?

— Så mange som mulig! Lista må jo oppdateres hele tiden. Melka går jo tilbake igjen, og selv om en tispe har melk, er det ikke sikkert at vi får noe ut. Vi må også sjekke dyrenes vekt og sånn, at det er forsvarlig at de gir ut mer melk, sier dyrlege Jybe Skivik.

Marianne Lea tror Laisy kommer til å klare oppgaven fint dersom noen skulle trenge melk fra henne.

— Hun er kjempesnill og godtar "alt", sier hun.

Laisy skulle egentlig gitt melk til hunden Dinas valper. Men da Marianne Lea var på vei fra Arendal for å komme Dinas valper til unnsetning, kom beskjeden om at hunden hadde fått tak i en annen giver.

— Han kom i kontakt med en stor rottweiler som hadde innbilt svangerskap. Det spratt melk ut av den, sier Katarina V. M. Jybe Skivik fornøyd.

Lørdag er Katarina V. M. Jybe Shivik, Marianne Lea og hunden Laisy med valper gjester på Morrakvisten på TV Sør. I programmet kan du se mer om melkebanken.