KRISTIANSAND: Kvinnen tilstod svindelen i Kristiansand tingrett. Hun har sagt seg villig til å betale tilbaket det beløpet hun har svindlet til seg. Likevel har hun på den ene siden sagt at hun handlet i god tro, mens hun på den andre siden har innrømmet at hun flere ganger hadde tanker om at det hun gjorde var ulovlig.

Det var i perioden 1. februar 2001 til 1. november 2005 at kvinnen mottok uførepensjon fra Vennesla trygdekontor. Dette til tross for at hun fra 2. januar 2001 hadde både arbeid— og inntektsevne.

Kvinnen skal i denne perioden ha arbeidet mer enn 50 prosent, men var samtidig preget av sykdom. Mesteparten av det hun tjente ble ikke skrevet på hennes ligning, men på mannens. Bare et beløp som holdt seg under friintekten som er lovlig for personer som mottar 100 prosent uføretrygd, ble ført inn.

Retten la i skjerpende retning vekt på allmennprevantive hensyn, at bedrageriet har skjedd over lang tid og at det gjelder et stort beløp. " Det er dessuten gjennomført på et område og på en fordekt måte som det er vanskelig for trygdemyndighetene å oppdage, og som neppe heller ville blitt oppdaget dersom ikke noen utenfor hadde varslet trygdekontoret i Vennesla," heter det i retten.

Det var nemlig et anonymt tips som førte til en politianmeldelse av kvinnen.

Det har blitt regnet ut at 436.334 kroner er riktig sum for kvinnen å betale tilbake til NAV Vest-Agder. Dette må hun betale innen to uker fra dommen ble avsagt.

49-åringen ble også dømt til fengselsstraff på ti måneder, hvorav seks av dem ble gjort betinget.