EVJE OG HORNNES: — Rådmannen og jeg har sagt til Tokla og Utlendingsdirektoratet at vi ikke ønsker dette. Evje og Hornnes med 3400 innbyggere har tatt i mot mange asylsøkere allerede og vi har vedtak på at vi skal ta i mot 10 - 15 asylsøkere med tanke på senere bosetting i kommunen hvert år. Men å få 150 asylsøkere på så kort tid, er altfor mange for den vesle kommunen vår, sier ordfører Bjørn A. Ropstad i Evje og Hornnes til Fædrelandsvennen.

I brev til kommunen skriver firmaet Tokla AS at de ønsker å opprette 45 plasser på Bjørnekroa.

I tillegg er planen å leie boliger i kommunen for til sammen 105 personer med oppstart kontinuerlig etter som man klarer å fremskaffe husvære.

Det blir til sammen 150 nye innbyggere i Evje og Hornnes fra 15. august til 1.mars 2010, ifølge Toklas AS oppgitte fremdriftsplan. Tokla AS sendte mandag sitt anbud til Utlendingsdirektoratet (UDI).

Leder for Tokla AS, Torrey Nørsett, sier han er klar over kommuneledelsens motstand. Han ønsker derfor å starte med de 45 plassene på Bjørnekroa i første omgang. Etter hvert vil 105 asylsøkere ble plassert i ymse innleide boliger rundt omkring i kommunen.

Ropstad reagerer negativt på at Tokla AS ønsker å komme i gang på Bjørnekroa allerede denne uken.

— Tiden vi får til å forberede oss med tanke på skole- og barnehageplasser med mer, blir urimelig kort, sier han.

Nørsett sier han vet ikke når UDIs eventuelle beslutning om Tokla AS får operatøransvar i Evje og Hornnes eller ei vil foreligge.