KRISTIANSAND: Klokken 03 natt til torsdag 17. januar i fjor gikk 26-åringen til angrep på en annen mann i fornærmedes bolig i Mandal.

Knivstikkingen skjedde etter en fest fornærmede hadde holdt hjemme hos seg, der begge var til stede og drakk alkohol. 26-åringen dro til byen etter festen, mens fornærmede ble igjen og sovnet i stua. 26-åringen bestemte seg senere på natta for å dra tilbake til boligen.

Fant grønnsakskniv

Der fant han en grønnsakskniv med et 6-7 centimeter langt blad på kjøkkenet. Han satt seg på en skammel foran stolen der fornærmede sov, og stakk mannen i låret.

Fornærmede våknet og det ble en slåsskamp. Under basketaket stakk 26-åringen mannen syv ganger til.

Fornærmede spurte 26-åringen flere ganger hvorfor han angrep ham, uten å få svar.

Etter knivstikkingen ringte 26-åringen etter hjelp da han så at mannen han hadde stukket blødde sterkt. En kvinne kom til boligen og ringte etter ambulanse som kjørte den skadede til Sørlandet sykehus i Kristiansand.

På sykehuset ble det påvist at mannen hadde fått indre skader. Han lå en uke på sykehus.

Skal ha laget problemer for mora

26-åringen har forklart at motivet for knivstikkingen var at fornærmede tidligere hadde laget problemer for 26-åringens mor. Retten mente imidlertid handlingen skjedde uprovosert.

Fornærmede husket ikke hvem som hadde angrepet ham, og var redd nye angrep i lang tid etterpå. Politiet pågrep 26-åringen først i november i fjor. Da erkjente han knivstikkingen umiddelbart.

Dømt til fengsel og erstatning

I tillegg til knivstikkingen er mandalsmannen dømt for to tilfeller av kjøring i ruset tilstand, for å ha kjørt bil med falske skilter, for å ha kjørt bil uten skilter, for to tilfeller av kjøring uten gyldig førerkort, samt for oppbevaring av en hagle og rifle uten tillatelse.

26-åringen ble dømt til å sone en ett og et halvt år lang fengselsstraff, hvorav ni måneder gjøres betinget. Han må betale en bot på 20.000 kroner og mister også førerretten for alltid. I tillegg må han betale oppreisning på til sammen 37.000 kroner til mannen han knivstakk.