Leder Siv Hallgren i Gjenopptakelseskommisjonen sier det ikke vil komme noen Baneheia-konklusjon neste uke. Leder Siv Hallgren i Gjenopptakelseskommisjonen sier det ikke vil komme noen Baneheia-konklusjon neste uke. Foto: Heiko Junge

Ingen konklusjon om Baneheia-gjenopptakelse neste uke

Gjenopptakelseskommisjonen varsler at det ikke vil bli noen Baneheia-konklusjon etter møtet i neste uke.

OSLO: Det melder VG torsdag ettermiddag.

Møtet, der kommisjonen skal behandle Viggo Kristiansens begjæring om gjenopptakelse av Baneheia-saken, finner sted 25. og 26. november.

Trenger flere møter

Nå varsler de at de ikke kommer med noen konklusjon etter møtet neste uke.

– Saken skal opp under vårt digitale møte nå, men jeg tror nok ikke at vi blir ferdig, sier gjenopptakelseskommisjonens leder Siv Hallgren til VG.

Hallgren sier videre at det vil være behov for å møtes utenom de ordinære møtene ettersom det er en svært omfattende sak.

Usikkert når avgjørelsen kommer

Kommisjonslederen kan ikke anslå når en konklusjon vil foreligge.

Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen ble i 2002 dømt for å ha voldtatt og drept Lena Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8) i Baneheia i Kristiansand. Kristiansen ble dømt til 21 års forvaring og Andersen til 19 års fengsel. Andersen har sonet ferdig straffen og ble løslatt i 2016.

Kommisjonen skal nå vurdere om det foreligger nye bevis eller omstendigheter som tilsier at dommen fra Agder lagmannsrett skal settes til side.

Kristiansen har søkt om å få saken sin gjenopptatt flere ganger tidligere, men fått avslag.