OSLO: — Det er absolutt ikke gøy. Jeg kunne ønsket det gikk bedre, sier Andreas Thorkildsen til aftenposten.no etter konkurransen.

Det lengste kastet endte på 80,99. Da han vant i Florø, hadde han et kast på 84,64. Sjetteplassen under Bislett Games var ikke det Thorkildsen hadde sett for seg før konkurransen. Da uttalte han at han burde klare et med kast mellom 85-90 meter på hjemmebane.

— På slutten i konkurransen i Florø gikk det bedre og bedre. Jeg tenkte jeg kunne ta det med meg inn i konkurransen på Bislett, forteller han.

Dårlig teknisk

Selv sier han at han ikke er teknisk stabil nok til å gjøre gode konkurranser.

— Det blir litt tilfeldig hva jeg får til. Jeg er ikke stabil nok, sier han.

— Det er ulike detaljer som ikke er på plass i hvert kast. Da er det håpløst å kaste, legger han til.

På grunn av ukentlige konkurranser, er det vanskelig å få gjort noe drastisk, ifølge Thorkildsen.

— Det er frustrerende. Jeg føler meg ok, men jeg er ikke i superform, forteller han.

Fremover skal han bruke tiden til å komme i litt bedre fysisk form.

— Jeg må være flink til å trene fysisk. Da vil jeg gjøre det bedre i konkurranser, sier det norske spydesset.

Frykter ikke for VM

I starten av august går VM av stabelen. Så langt har ikke Thorkildsen tenkt.

— VM har jeg ikke tenkt på ennå. Det er mange stevner før det, sier han.

Forrige sesong ble ødelagt av mye skader for Thorkildsen. Han har følt deg bedre rustet før årets sesong selv om resultatene ikke har kommet.

— Den har vært som forventet. Det har løsnet litt i Florø og jeg håper det fortsetter. Så langt har det blitt bedre og bedre for hvert stevne før Bislett, forteller han.

Gjennom vinteren og så langt i sesongen har han fått mye og god behandling mot skadene som har plaget ham tidligere. Så langt har han kastet mer enn han gjorde i hele fjorårssesongen.

— Det har mye å si. Etter en trøblete sesong, må jeg kaste inn teknikken på ny. I fjor kastet jeg eksepsjonelt lite. I år har jeg fått gjort nesten alt jeg vil, forklarer han.

Likevel fikk ikke Thorkildsen resultatet han ønsket på hjemmebane. Tsjekkeren Vítezslav Veselý kastet lengst på Bislett med et kast på 85,96.