BIRKENES: — Vi har fått inn fire søknader. De siste intervjuene ble gjort mandag og jeg jobber nå med min innstilling til ansettelsesrådet, sier driftssjef i Sand driftsenhet, Terje Gundersen.

Vikariatet som lensmann i Birkenes varer til lensmann Jorunn Hæstad er tilbake fra sin utenlandstjeneste i Sør-Sudan. Det skjer i april 2014, opplyser Gundersen.

Disse fire har søkt:

Arild Hansen (59).

Øyvind Andersen (55).

Øivind Lindland (35).

Jon Kristian Randgaard (31).

Alle fire er i dag ansatt i Agder politidistrikt. Øivind Lindland, som tidligere har vært ansatt hos felles kriminalenhet i Kristiansand, jobber nå ved lensmannskontoret i Birkenes.

Øyvind Andersen er operasjonsleder hos politiets operasjonssentral i Kristiansand. Jon Kristian Randgaard er ansatt ved Arendal politistasjon, mens Arild Hansen jobber i Utrykningspolitiet i Agder.

Fornøyd med utvalget

Driftssjef Gundersen er godt fornøyd med utvalget av søkere.

— De er veldig gode kandidater alle fire, sier Gundersen.

— Hadde det vært ønskelig med mer variasjon blant søkerne?

— Det gjør ikke noe med en variert søkerliste når det gjelder kjønn og andre ting. Men søkerlisten er som den er og jeg er fornøyd med utvalget vi har fått, sier Gundersen.

— Hva er viktigst i ansettelsen av en lensmann?

— Det er en ledestilling, så søkerne må ha en kompetanse innefor ledelse. De må også ha en personlig egnethet når det gjelder kommunikasjonen med innbyggere og kommuneledelse. Lensmannen må også være i stand til å lede kontoret og samarbeide med andre i vaktsamarbeidet i Agder politidistrikt, sier Gundersen.

Driftssjefen opplyser at han vil legge fram sin anbefaling for ansettelsesrådet i politiet i neste uke.