KVINESDAL: Operasjonsleder Gunn Lieng ved Agder politidistrikt utelukker ikke at det kan ha foregått uforsvarlig kjøring i forkant av frontkollisjonen i Teistedaltunnelen onsdag.

— Det er mulig at den ene bilen har kjørt noe uregelmessig før kollisjonen, men det er lensmannskontoret i Kvinesdal som har tatt over etterforskningen, sier Lieng til Fædrelandsvennen.

Klokken 20 onsdag kveld meldte politiet i sin presselogg at de etterforsker ulykken, da det "foreligger vitneopplysninger som tyder på ureglementert kjøring umiddelbart før uhellet".

— Ble forbikjørt

Lastebilsjåfør Lars Duckert kom kjørende fra øst og var en av de første som kom til ulykkesstedet i Teistedalstunnelen på E 39 i Kvinesdal, der to biler, en Polo og en varebil, frontkolliderte onsdag ettermiddag.

— Jeg så ikke selve smellen, jeg var nok på broen akkurat da det skjedde, men jeg ble forbikjørt av Poloen i Nulandsbakkene, forteller lastebilsjåføren til Avisen Agder.

Føreren av personbilen, en 23 år gammel mann fra Flekkefjord, ble brakt til Stavanger universitetssykehus med luftambulanse. Sykehuset meldte onsdag kveld at pasienten var lettere skadet, og at han ble overflyttet til sengepost.

Ifølge politiet kom den andre bilføreren fra ulykken uten skader.

— Fører av bil som ble påkjørt var ubetydelig skadet, og ble kjørt til sykehuset i Flekkefjord for kontroll, opplyste operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt i går kveld.

Etterforskningen utsettes

Lensmann Jan Magne Olsen i Kvinesdal bekrefter at lensmannskontoret i Kvinesdal har overtatt etterforskiningen, men forteller at de foreløpig ikke vet noe mer om årsaken til ulykken onsdag.

— Det vil ikke skje noe mer med etterforskningen før tidligst neste uke. Politiet som håndterte selve ulykken er ikke ferdig med rapportskrivingen, og vi har ikke anledning til å ta avhørene av de involverte før tidligst neste uke, opplyser lensmannen til Fædrelandsvennen torsdag formiddag.