Videohenvisning på slutten av artikkelen

Stavanger (NTB): – Vi er jublende glade på HiS i dag. Det har vært utrolig nervepirrende å vente på innstillingen fra komiteen, sier rektor Ivar Langen.

En mer enn 40 år gammel drøm er dermed et langt skritt nærmere å gå i oppfyllelse i Stavanger. Høgskolen må imidlertid vente til over sommeren før de kan slippe jubelen løs for alvor. Styret i Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen, NOKUT, skal behandle saken 30. august.

– Deretter er det departementet som har siste ordet, men de har lenge signalisert at de åpner for flere universiteter, sier informasjonssjef Dorte Birch i NOKUT til NTB.

Blir det et endelig ja, bli dette det første universitet i landet som får sin status etter en omfattende kvalitetsvurdering, og uten en krone fra staten til universitetssatsingen.

De fire eksisterende universitetene i Norge er alle etablert som resultat av stortingsvedtak og statlige bevilgninger.

Det er over 30 år siden Norge fikk sitt siste universitet. Universitetet i Tromsø ble åpnet i 1972. HiS er i dag blant landets aller største statlige høyskoler med 7.000 studenter og 900 ansatte fordelt på tre fakulteter. (©NTB)

SE REPORTASJEN FRA TV SØR

Du må ha Windows Media Player for å se bildene.Programmet kan hentes hos Microsoft

TVSørs reportasje med ISDN

TVSørs reportasje med bredbånd

Publisert: 02.07.2004 11:43