Helikopteret skal ligge på havbunnen med passasjerene i. Helikopteret styrtet like ved øya Naissaar, tre minutter etter at det hadde tatt av fra Estlands hovedstad Tallinn med kurs for den finske hovedstaden Helsingfors.

– De fryktes omkommet. Mennesker kan normalt ikke overleve en slik styrt. Helikopteret stupte veldig raskt, sier Rein Porro ved Estlands sivile luftfartsmyndigheter.

Helikopteret sank etter ulykken, og det ble liggende på havbunnen med de 14 passasjerene i, ifølge Raine Eenemaa ved informasjonsavdelingen til det etiske innenriksdepartementet krisegruppe.

– Været ikke årsak

Det var kraftig vind og regn i området da ulykken skjedde, men det var ikke været som var årsak til ulykken, ifølge helikopterselskapet Copterlines administrerende direktør Kari Ljungberg. Han sier det var sterkt vind da ulykken skjedde, men at været var normalt for et så stort helikopter.

Estlands ambassade i Helsingfors opplyser at seks av passasjerene var finner, mens det også var fire estere og to amerikanere om bord. Mannskapet på to var finsk.

– En redningsoperasjon er i gang. Kystvakten arbeider med redningshelikoptre og redningsfartøy. Det er også blitt sendt et redningshelikopter fra Finland, opplyste talskvinne for Estlands innenriksdepartement, Jaana Aduson.

Ingen funnet

Redningsmannskapene har funnet vrakrester, men ingen av dem som var om bord er så langt funnet.

– Vi har ikke funnet noen mennesker så langt, men vi sier ikke at de er døde, sa Aduson onsdag ettermiddag.

– For øyeblikket er bare en av propellene synlige over vannflaten, men det er ingen tegn til folk, sier en ansatt i selskapet Copterline til Baltic News Service.

Estlands utenriksminister Urmas Paet fløy med ulykkeshelikopteret tidligere på dagen. På spørsmål om det overhodet er klokt å fly i slikt vær, svarte Paet at han stoler på ekspertisen til selskapet.

Ulykkeshelikopteret tilhørte selskapet Copterline og var av typen Sikorsky S-76.