— Luftfartstilsynet er fornøyd med at Kristiansand lufthavn har tatt dette alvorlig og utbedret manglene innen fristen. Lufthavnens prosedyrer og rutiner er nå tilfredsstillende for flysikkerheten, sier luftfartsdirektør Otto Lagarhus i Luftfartstilsynet.

Flyplassen på Kjevik har fått forlenget frist på enkelte av avvikene som er mer komplekse og tidkrevende å utbedre. Disse avvikene er mindre kritiske for flysikkerheten, heter det i en pressemelding fra Luftfartstilsynet. Avvikene må rettes opp innen november dette året.

Det var i april at Luftfartstilsynet at Kjevik ikke fikk tillatelse til flytrafikk når sikten på rullebanen var mindre enn 800 meter. Bakgrunnen var at flere forhold som ikke var i henhold til regelverket var oppdaget. Prosedyrene for flygning under redusert sikt var ikke tilfredsstillende.

— Begrensningene har hatt små konsekvenser for regulariteten fordi været har vært bra i perioden, men både passasjerer og operatører vil ha fordel av at forholdene nå normaliseres, sier Lagarhus.