LYNGDAL: Lyngdal er den andre kommunen i Agder som får eget polutsalg i 2006. I alt ble 12 kommuner tildelt nye Vinmonopol, og Agder er representert med Vennesla og Lyngdal.

Grøvan mener ikke Lyngdal har større problemer med privat destillering av sprit enn andre kommuner, men er klar over at det forekommer, og tror et eget polutsalg vil hindre at hjemmebrenten florerer så mye som før.

— Et eget polutsalg i byen er positivt for Lyngdal som salgs- og handelssenter. Jeg tror også det kan øke etableringen av nye bedrifter, og hindre at folk fra Lyngdal og omegn drar til Kristiansand for å handle, sier Grøvan.

Men Vinmonopol i byen krever også en intensivering av arbeidet innenfor alkoholmisbruk og salg av alkohol til mindreårige. Arbeidet innenfor organisasjoner som MOT, som kjemper mot mobbing, vold og rusbruk og måteholdsprosjektet «Av og Til» vil prioriteres. Grøvan stemte selv imot vedtaket om pol i Lyngdal grunnet sitt politiske ståsted.

Det er foreløpig ikke bestemt hvor polet i Lyngdal kommer til å ligge, men Grøvan sier at det vil bli sentralt, og antakeligvis i sentrum.