MANDAL: — Vi skal gå gjennom etteretningsmaterialet for å vurdere om det er riktig å sette inn helikopter i letingen. I så fall må vi sette i gang raskt mens det fortsatt er dagslys, sier operasjonslederen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

I formiddag har politipatruljer kjørt langs alle veiene som det kan tenkes From Solås kan ha kjørt, men uten resultat. Politiet heller nå sterkere og sterkere i den retning at bilen kan ha havnet utfor veien og i et vann et sted.

— Med helikopter kan vi se dypere i vannene enn vi klarer fra bil, sier operasjonslederen.

Politiet har vært i kontakt med en rekke av den savnedes venner, bekjente og familie for å kartlegge mannens bevegelser. Så langt er siste observasjon tirsdag ettermiddag klokken 1500. Da har naboen registrert at bilen var borte fra From Solås hjem.

Det var ved midnatt politiet fikk melding fra pårørende til den 98 år gamle mannen. Han bor alene i en enebolig på Solås i Holum i Mandal. Han skal ha kjørt fra boligen sin tirsdag, og siden har ingen sett ham.

— Vi etterlyser en Nissan Prairie SLX, hvit i fargen med grønne skilt og registreringsnummer PX 29784, sier operasjonsleder Toralf Jørgensen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Dersom noen ser bilen, bes de ta kontakt med politiet umiddelbart.

Fædrelandsvennen omtalte mannen i oktober 2003 i forbindelse med elgjakta. Da hadde han skutt en voksen elgokse på eiendommen sin i Holum.

Han har normalt bare brukt bilen sin til butikken, men han har slekt i Aust-Agder. Derfor har Agder politidistrikt varslet politiet i Grimstad og Lillesand, om å være på utkikk etter den savnede mannen. Fram til klokken 1430 har ikke det gitt resultater.