MANDAL: En 16 år gammel jente er tiltalt for legemsfornærmelse etter at hun skal ha kastet en flaske i hodet på en annen jente under Skalldyrfestivalen i Mandal i sommer.

Saken skal opp for retten i midten av desember, men nå har politiet i Mandal kommet over opplysninger som kan forandre alvorlighetsgraden i tiltalten, dersom de viser seg å være sanne.

I dag fortalte Fædrelandsvennen historien om voldssaken mot Nemanja Markovic, som ble oppklart etter et debattinnlegg på fvn.no.

— Den tiltalte kom over et debattinnlegg på fvn.nos debattforum med en beskrivelse av hendelsesforløpet fra en som hevder å være vitne til observasjonen, sier etterforsker Jan Arild Wigemyr i Agder politidistrikt til fvn.no.

Her er debattinnlegget: "Latterlig. Jeg så denne episoden. Jenta fikk bare en flat hånd over trynet. Det var hun selv som klarte å skade både leppe og tenner ved å "falle" med trynet først i dørken på båten hun stod i."

Nå ønsker politiet i Mandal å komme i kontakt med vedkommende som hevder å ha sett voldsepisoden.

— Vi har vært i kontakt med en med tilsvarende navn som forfatteren av debattinnlegget, men han kjente ikke noe til dette. Vi hadde satt pris på om vedkommende som har skrevet innlegget, kunne tatt kontakt med politiet på telefon 02800. Saken skal snart opp i retten, og vi har dårlig tid, sier Wigemyr til fvn.no.

Voldsepisoden skjedde 11. august i sommer, midt under Skalldyrfestivalen. Den tiltalte jenta skal ha gått forbi en båt da hun ble oppmerksom på at en jente som hun tidligere har kranglet med, befant seg ombord i båten. Etter å ha snakket litt sammen utviklet det hele seg til en krangel. Og den 16 år gamle jenta skal ha kastet en flaske på jenta som satt i båten, slik at hun fikk slått ut en tann og fikk et kutt i ansiktet.

Den 16 år gamle jenta er nå tiltalt for legemsfornærmelse og for bruk av kniv eller annen farlig redskap.

Men ifølge debattanten på fvn.no, stemmer ikke den versjonen av saken. Derfor ønsker politiet kontakt med vedkommende.