KRISTIANSAND: Mannen ønsker ikke å uttale seg til fvn.no mandag, men sier gjennom sin forsvarer, advokat Sveinung Johnsen, at han stiller seg uforstående til anklagene.

— Han nekter straffskyld etter siktelsen. Han bekrefter seksuell omgang med kvinnen, men mener det var frivillig, sier Johnsen, som mandag var i møte med sin klient.

- Tungt

Mannen ble pågrepet og lagt i håndjern på Radisson SAS Caledonien Hotel i Kristiansand i 02-tiden natt til lørdag. Han er siktet for å ha voldtatt kvinnen på et hotellrom kort tid før pågripelsen. I går ble han sluppet fri, med forbud fra politiet om å nærme seg kvinnen.

— Han har hatt det tungt og tøft. Du kan selv tenke deg hvordan det er å sitte i fengsel så lenge for noe du ikke har gjort, sier Johnsen.

— Var han beruset natt til lørdag?

— Det er tatt blodprøver av begge to. Mer vil jeg ikke si.

Den 21 år gamle kvinnen har antydet i avhør med politiet at hun kan ha blitt dopet ned. Blodprøven hennes er sendt til Rettsmedisinsk insititutt i Oslo, og politiet venter nå på resultatet.

— Det kan fort ta en uke eller to før vi får resultatene. Vi håper det kan si oss noe mer i etterforskningen, sier politioverbetjent Geir Hansen ved Kristiansand politistasjon til fvn.no.

Vitner avhørt

Flere vitner ble i helgen og mandag avhørt av politiet. Blant dem er en dørvakt på Caledonien og en mann som pratet med kvinnen på telefon kort tid før voldtekten skal ha skjedd.

Sentralt i vitneavhørene skal etter det fvn.no kjenner til være å få bekreftet at mannen og kvinnen var sammen i tiden forut for det angivelige overgrepet. Politioverbetjent Hansen vil imidlertid ikke si noe om hva som er kommet frem i avhørene.

— Vi er ikke ferdig med etterforskningen. I det ligger det at det vil bli holdt flere vitneavhør, sier han.

32-åringen og kvinnen har kjent hverandre siden i sommer. Ifølge forsvarer Johnsen bekrefter hans klient dette.

— Han visste hvem vedkommende var. De har hatt kontakt tidligere, sier forsvareren, som ikke vil kommentere saken ytterligere.

— Vi får avvente etterforskningen, sier han.

Munnkurv

Besøksforbudet mannen er ilagt, vil bli vurdert på ny av politiet tirsdag. Mannen har foreløpig fått beskjed om å verken nærme seg kvinnen, ringe henne eller sende sms i en uke, men ifølge politiadvokat Ingrid Thorsen kan dette bli forlenget.

— Vi vil ta stilling til besøksforbudet tirsdag. Påtalemyndigheten vil trolig utferdige et nytt besøksforbud, sier hun.

Klubben mannen tilhører har lagt fullstendig lokk på saken. Personer i miljøet har fått munnkurv, og det har ikke lyktes fvn.no å få en kommentar fra dem.