MOSKVA: Han skøytet inn til 13.17,88 som holdt til sesongens første pallplassering for Arendal-løperen. Vinner ble noe overraskende italienske Enrico Fabris med 13.14,94, snaut tre sekunder foran Grødum.

Grødum gikk i tredje par og tok ledelsen med klar seier i samløp med den russiske hjemmefavoritten Ivan Skobrev. Men i neste par gikk den tyske sensasjonsmannen Tobias Schneider inn til ny ledertid på 13.16,36. Overrasket

– Jeg gikk for pallen, men hadde ikke regnet med de to løperne som var foran meg. Jeg begynte å ane uro da Schneider slo meg. Jeg er fornøyd med pallen, men burde ha slått de to, sa Grødum til NTB.

Før løpet vurderte han lagkameraten Eskil Ervik og nederlenderen Bob de Jong som sine argeste konkurrenter.

Likevel hadde Grødum beste passeringstider av samtlige til det gjensto fire runder. Da ble han grundig slått av Fabris som gikk to par senere.

– Jeg ble sliten på slutten, men gikk det jeg hadde. Det ville passet bra å ha gått i par mot Schneider eller Fabris da, mente Grødum.

Ervik knust

Schneider forbedret den tyske rekorden med nesten tre sekunder, men det holdt bare til annenplass. I nest siste par fikk Eskil Ervik problemer med ryggen og ble knust av italienske Fabris, som gikk inn til 13.14,94 og distanseseier i ishallen i Moskva.

Odd Borgersen ble nummer seks med 13.29,30, Håvard Bøkko nummer ni med 13.38,32 og Eskil Ervik nummer 11 med 13.42,75. Maren Haugli, som var eneste norske kvinne i verdenscupstevnet i Moskva, ble tidligere søndag nummer 17 på 1500 meter med 2.03,82. Anni Friesinger fra Tyskland vant med 1.56,40.