KRISTIANSAND: Til neste år blir 15 stillinger i Agder politidistrikt ledig. Med fire ledige stillinger fra før, får dermed politiet 19 ubemannede stillinger i 2007. Ifølge politimester Bjørn Hareide er det stram økonomi som er årsaken til nedbemmaningen.

— Vi gjør dette for å få penger til sikkerhetsutstyr til egne mannskaper, og for å møte kostnadene til utfordringene vi får til sommeren da jo trykket på Sørlandet er overveldende stort, sier politimesteren til NRK Sørlandet.

Politimesteren vurderer også ytterligere tiltak for å få endene til å møtes. Blant annet diskuteres det å flytte lensmannskontorene inn sammen med politikerne i rådhuset.

— Vi er i alle fall i dialog med noen kommuner om dette, sier Hareide.

I høst har Agderpolitiet vært svært synlige i bybildet, spesielt i Kristiansand. Hareide beskriver innsatsen som en kraftanstrengelse, men vil prøve å opprettholde trykket også til neste år.

— Vi gjør det vi mener er viktigst og da må vi la andre ting fare. Vi prioriterer liv og helse, deretter å hindre barn og unge i å komme inn på den kriminelle løpebane, sier politimesteren.

Konsekvensen blir dermed at hverdagskriminaliteten blir ytterligere nedprioritert. Men Hareide tror folk flest vil ha politiet til stede der det betyr mest, og at publikum kommer til å tåle en mindre tilstedeværelse i hverdagen.

— Vi kan ikke gi bedre politi enn det rammene tilsier, slår politimester Bjørn Hareide fast.