KRISTIANSAND: Det var om morgenen søndag 3. september i år at 23-åringen stakk en 29 år gammel kvinne og en 30 år gammel mann på Lund. Først stakk han kvinnen i underarmen i Gimleveien. Kvinnen fikk et dypt kutt og blant annet en nerve ble kuttet over slik at hun i en tid etterpå ble arbeidsudyktig. Kvinnen sliter fortsatt med skaden.

Rett etterpå stakk mannen en 30-åring i Ryttergangen. Offeret ble stukket i skuldra og i hver akselhule, samt rispet over brystet og halsen.

Var på nachspiel med ofrene Det hele startet på et nachspiel. Om morgenen 3. september var den dømte mannen på nachspiel i en leilighet i Gimleveien. Der var blant annet de to personene mannen senere knivstakk til stede. Alle skal ha vært påvirket av rusmidler. 23-åringen var påvirket av hasj.

Det oppstod etter hvert en amper stemning mellom 23-åringen, mannen han senere knivstakk, og en tredje mann. Den 30 år gamle mannen har forklart at det var han og tredjepersonen som skapte denne stemningen.

23-åringen tok deretter med seg en slirekniv ut av boligen fordi han følte seg utrygg. Dette oppdaget den 29 år gamle kvinnen. Hun gikk etter 23-åringen, og løp mot ham bakfra. Kvinnen ga mannen et klask på kinnet for å få han til å gi fra seg kniven. Mannen holdt da kniven foran seg og beveget den i sveipende bevegelser. Det var da kvinnen fikk knivstikket i armen.

23-åringen har forklart at det ikke var meningen å skade kvinnen. Men retten konkluderte med at knivstikket ikke skyldtes uforsiktig omgang med kniven fordi knivsåret var dypt og dermed må ha kommet etter et kraftig stikk.

Offeret skulle hente hagle Deretter løp mannen etter de to andre mennene nedover en gate med kniven i hånda. De to har forklart at de var redde for 23-åringen, og løp mot bilen sin der de hadde en hagle liggende.

Den 30 år gamle mannen stoppet så opp, og 23-åringen løp inn i mannen så begge falt i bakken. 23-åringen ble liggende på ryggen med 30-åringen sittende oppå. Da trakk 23-åringen frem kniven og stakk 30-åringen flere ganger. Retten mente at også denne knivstikkingen var forsettelig.

I tillegg ble 23-åringen dømt for ran av en bussjåfør på rutebussen mellom Suldalen og Skaugo 30. mai. Han skal da ha slått bussjåføren i skuldra og dratt fra ham pengeveska.

Må betale 50.000 i erstatning Retten dømte mannen til fengsel i ett år og seks måneder, der varetekt kommer til fradrag med 98 dager. Mannen må også betale 50.000 kroner i erstatning til kvinnen han knivstakk, men må ikke betale noe til 30-åringen. Han må også punge ut 2.722 kroner for narkotikabruk.

I skjerpende retning la retten allmennpreventive hensyn til grunn, samt alvorligheten av legemsbeskadigelsene. Retten vektla ingenting i formildende retning, bortsett fra at 23-åringen har tilstått noen av de mer bagatellmessige forholdene han ble dømt for.