KRISTIANSAND: — Vi må ikke glemme det som skjedde. Vi må ikke bare lese i avisen, riste oppgitt på hodet, bla om til neste side og aldri tenke på det igjen. Ikke å glemme er den eneste måten vi som ikke var ofre for volden, kan vegre oss mot den på, skriver 49 internasjonale studenter på HiA i et debattinnlegg i Fædrelandsvennens papiravis.

Les hele debattinnlegget her.

Det var natt til lørdag forrige uke at den serbiske musikkstudenten ble offer for blind vold i sentrum av Kristiansand. Etter å ha kommet borti en beruset mann, ble Nemanja Markovic slått ned og utsatt for så grov vold at legene mente det bare var flaks at han overlevde.

Angrepet på Nemanja Markovic har utløst en heftig debatt på fvn.no om vold i Kristiansand. Delta i debatten her.

Halvannen uke etter overfallet er politiet fortsatt på jakt etter gjerningsmannen eller gjerningspersonene som sto bak det grove overfallet.

— Det er to vitner som har meldt seg til oss, men ingen av dem har kommet med gode nok opplysninger. Vi innser at det nå er vanskelig, men har ikke gitt opp håpet. Vi trenger fortsatt tips fra publikum som har sett denne hendelsen, sier leder for allmennavsnittet i politiet Kristiansand, Geir Hansen, til TVSør.