KRISTIANSAND: — Det er mange som får julefeiring påvirket av stormen som rammet danskekysten i går. Det gjelder rundt 1250 passasjerer, og mannskapet på Christian Quart, som må gjøre en uforutsett seiling på julaften.Det opplyste Odd Grønberg, markedssjef i Color Line til Fædrelandsvennen ved 21-tiden i går kveld. Uværet som rammet kysten av Danmark torsdag, med vind av storm styrke og høye bølger, resulterte i at et stort antall reisende med Color Lines «Christian IV» mellom Kristiansand og Hirtshals ble kraftig forsinket, både lille julaften og julaften. Hardest rammet ble trolig de 350 passasjerene som reiste med ferja fra Kristiansand ved 08-tiden torsdag morgen. Ved 21-tiden i går kveld - om lag 13 timer etter at båten dro fra Kristiansand, hadde den ennå ikke kommet inn til kai. Vind av storm styrke og høy sjø forhindret skipet i å legge til, og det tok lenger tid enn ventet før vinden løyet. Til kai før midnatt?

— Vi er sikre på at ferja kommer til kai før midnatt, og avgangen kommer da til å bli satt til kl. 0115, slik at vi får med oss både de 420 passasjerene som skulle ha vært med den ordinære avgangen klokka 1315 torsdag ettermiddag, samt de 250 som var booket inn på den ordinære nattavgangen, sier Grønberg.Alle disse vil da ankomme Kristiansand ved 07-tiden julaftens morgen. De 420 passasjerene som etter planen skulle vært i Kristiansand ved 19-tiden torsdag kveld, vil da være om lag 12 timer forsinket.Hvis uværet ikke hadde rammet så hardt, skulle Christian IV ha gått inn i julefreden fra i dag tidlig. - Slik blir det ikke. For når ferja kommer til Kristiansand fredag morgen, har vi fortsatt 230 passasjerer i Kristiansand. De skulle normalt ha reist med ferjeavgangen fra Kristiansand torsdag kveld. Men da lå ferja og stampet i stormen utenfor Hirtshals, påpeker Grønberg. Disse 230 passasjerene var i natt innkvartert på hotell, og blir transportert til Hirtshals julaften morgen, ved at ferja går en ekstra tur. Om disse når sine bestemmelsessteder før julefeiringen setter inn, er litt uvisst.- Mannskapet på Christian IV får også amputert sin julefri med en del timer. Hvor mange kan jeg ikke si helt presist. Men ettersom ferja ikke har passasjerer på turen fra Hirtshals, så er de kanskje inne i Kristiansand igjen ved 16-17-tiden på julaften, sier Grønberg. Tre hindret tog

I går kveld ble rundt 600 reisende med tog mellom Oslo og Kristiansand rammet av forsinkelser. Et tre falt over kjøreledningen mellom Vegårshei og Nelaug. Dette rammet to tog - ett i hver retning.- Toget til Kristiansand hadde rundt 400 passasjerer om bord, og ble forsinket med om lag 40 minutter, opplyser Preben Colstrup, informasjonssjef i NSB.Toget i retning Oslo hadde snaut 200 passasjerer, og ble forsinket med vel en time.- Stemningen er god, og vi håper at forsinkelsen ikke blir for langvarig, sa Edvard Skramstad, en av de reisende med toget mot Kristiansand. På det tidspunkt sto toget i vente-modus på Gjerstad stasjon.NSB vurderte en periode å sette opp busser for å frakte de reisende til bestemmelsesstedene.- Heldigvis slapp vi å sette i verk en slik operasjon, sier Colstrup, glad for at kjørestrømmen lot seg reparere rimelig raskt.