For å se reportasje fra TvSør klikk på linken nederst i artikkelen.

KRISTIANSAND: De tre mennene, som alle er i 25-årsalderen, er mistenkt for å ha forsøkt å lure til seg minibank-koder ved hjelp av en såkalt «skimmer.»

Ifølge politiet vil de bli avhørt, så snart politiet har fått fatt i tolk.

De tre utlendingene ble avslørt da de ved 1300-tiden tirsdag forsøkte seg på en av minibankterminalene til Sparebanken Pluss i Kristiansand sentrum.

En kunde som skulle ha ut penger, oppdaget en gjenstand som var montert på minibanken. Han røsket den bort, og tok den med inn i banken.

Politiet sikret seg umiddelbart tapen fra videokamera, som hadde fanget opp de tre utlenlandske mennene.

En politipatrulje oppdaget kort tid etter de tre mennene, i det de var i ferd med å ta ut penger i en annen minibank i Kristiansand.

Etterforskningsleder Leif Vagle sier til NRK Sørlandet at økonomiavsnittet er varslet i saken, og Kripos vil også bli varslet med tanke på om det finnes tilknytningspunkter til andre tilfeller av minibanksvindel her i landet den siste tiden.

Avhør av de tre vil bli satt i gang så snart tolk er på plass.

Omlag 30 bankkunder er utsatt for banksvindel i Kristiansand. Kontoen deres ble tappet for penger etter at de brukte minibankkortet på terminalen ved Shellstasjonen i Elvegaten.

Kripos koordinerer arbeidet med å finne ut av svindelen med minibankkort i forskjellige byer i Norge, blant annet i Kristiansand.

Stavanger Aftenbladets skriver at en rumensk bande skal være arrestert av spansk politi, mistenkt for svindel av utenlandske bankkort. Meldingen kom fra nyhetstjenesten valencialife.net.

— Vi har ikke fått kunnskap om dette via politiets kanaler, kommenterer politioverbetjent Karen Sørdalen i Kripos overfor Aftenbladet.

  • Via Europol har vi nå sendt en forespørsel til spansk politi for å få bekreftet det som Aftenbladet med den spanske nettavisen som kilde, skriver. Vi vet ikke om dette kan knyttes til det som har skjedd i Norge.

Kripos-overbetjenten opplyser videre at det synes å være sammenheng mellom svindelen i Stavanger, Bergen og Kristiansand.

  • Det ene tilfellet av skimming i Drammen har sammenheng med det som har skjedd av svindel i Trondheim. Når det gjelder forsøkene i Oslo, vet vi ikke om det er noen forbindelse med de andre stedene her i landet, sier Karen Sørdalen i Kripos.

Les mer i papiravisen onsdag.

For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player.