MANDAL: Gullichsen mener Åge Eikså bør gis dispensasjon til å rive den eksisterende hytta på 45 kvadratmeter på Gillerholmen og bygge ei ny på 100 kvadratmeter. Det er i tråd med den enstemmige uttalelsen Mandal formannskap har gitt to ganger. Også teknisk etat og miljøvernlederen støtter ombyggingen. I Mandal er det bystyret som skal ha det siste ordet i saken.Eikså kjøpte eiendommen like vest for Tregde for 3,25 millioner kroner på festekontrakt sommeren 1996. I prisen lå ei usjenert strandlinje, båthus, to brygger, utedo, bod og utsikt mot skipsleden. Kjøpesummen var da den høyeste som var betalt for en fritidseiendom i Mandal.Rettssak?

Grunneierne, tre søsken i USA, mener kontrakten gir dem rett til å nekte utbygging, men det er en påstand rådmannen mener er et privatrettslig forhold mellom grunneieren og Eikså. Om Eikså skulle få tillatelsen han ønsker, kan det i neste omgang være duket for rettssak mot grunneierne.Rådmannen mener den planlagte hytta er langt penere enn den gamle, ligger mer tilbaketrukket og er bedre tilpasset tomta. Han hevder nybygget ikke vil svekke allmennhetens interesser. Den eksisterende hytta betegner rådmannen som lite pen og med en eksponert beliggenhet.Bygger uansett

Fylkesmannens miljøvernavdeling har pekt på at det etter kommunale planer bare er tillatt mindre tilbygg i området. Det uttrykkes samtidig frykt for at kystlandskapet ut mot sjøen kan bli forvandlet til et utpreget byggeområde. Hytta ligger i et område med viktige naturvern— og friluftsinteresser i henhold til kystsoneplanen. Holmen ligger like inntil Omlandsneset, hvor det ikke ble tillatt med nye hytter i reguleringsplanen som er i ferd med å bli vedtatt.Eikså har meddelt Fædrelandsvennen at han uansett vil bygge ny hytte og mener det ikke finnes saklig grunn til å nekte nybygg på tomta.