STAVANGER: I går lette politiet med hund i det samme området i fem-seks timer, uten å gjøre noen funn.

Mannskapene som skal være med politiet å lete i helgen, blir håndplukket.

— Søket må skje på en annen måte når det handler om en mulig kriminalsak, enn om man leter etter en savnet person. Derfor må vi håndplukke mannskapene og orientere lederne deres godt, sier politiførstebetjent Trond Rune Sunde.

Sammen med politibetjent Ståle Ims og hundene Valle og Ari gikk de gjennom deler av området i går. Begge ekvipasjene deltar i letingen i helgen.

— Hva kan hundene finne, så lenge etter at en person er forsvunnet?

— Det er en vanskelig oppgave, men hundene er trent opp til å reagere på gjenstander som ikke hører naturlig hjemme ute i terrenget, sier Sunde.

Han og Ims gikk sammen med kjentmann i går for å finne områder der man kunne se for seg at en person kunne gjemme noe, og der personen kunne foreta seg noe uten å bli observert. Det er flere skogholt i området, og disse vil bli grundig gjennomsøkt søndag.

De fant også et sted som tydelig er kjent av kriminelle.

— Vi fant blant annet en stjålet sykkel og andre gjenstander som nok er stjålet. Slike områder er vi interessert i å få vite om av folk som er kjent i området, sier Trond Rune Sunde.

Dykkere fra Brannvesenet foretok ingen søk i det aktuelle sjøområdet i går. Aftenbladet får opplyst at det som dagen før var dårlig sikt i sjøen på grunn av vindforholdene.

Rogaland politidistrikt overtok etterforskningen fra Agder politidistrikt for cirka en måned siden. Personseksjonen ved Felles etterforskningsenhet etterforsker den mystiske forsvinningssaken med full styrke. Tips som kommer inn, blir fortløpende sjekket. Det ble også foretatt nye avhør i går. Ingen er imidlertid mistenkt eller siktet i saken.