KRISTIANSAND: Sent om kvelden 16. mai i år, slo han til en person i ansiktet utenfor Hydro Texaco-stasjonen på Hånes. Sammen med kamerater banket han også løs på mannens bil slik at det oppstod skader.

I tingretten hadde ikke 17-åringen noen forklaring på hvorfor han hadde slått. De to kjente ikke hverandre fra før. Retten konkluderte med at det var uprovosert.

I slutten av juli i år var 17-åringen og en kamerat på besøk hos en jevnaldrende gutt på Hellemyr. Inne i huset utviklet det seg til en ubehagelig situasjon for ham som bodde der. 17-åringens kamerat mente han hadde mistet mobiltelefonen sin inne i huset og krevde at gutten i huset erstattet det med å betale ham 6000 kroner. Gutten i huset ble slått, men ikke av den tiltalte 17-åringen.

Gutten ble også truet til å ta ut penger til dem. Han tok ut 3000 kroner, og måtte også se at de to tok blant annet tabletter fra huset. Dette var ifølge tingretten et simpelt ran. Gutten ble truet med at de skulle sende torpedoer på ham. De to forlot huset først ved 12-tiden dagen etter.

– Jeg var veldig redd, forklarte den 17 år gamle gutten, som var utsatt for volden og truslene, i retten.

17-åringen som er involvert i begge sakene, er dømt til 120 dagers fengsel, som er gjort betinget. Han har sonet 150 timer samfunnsstraff etter en dom for legemsbeskadigelse i fjor.