KRISTIANSAND: Randi Magrethe Eidsaa er den ukjente arvingen på Kapitals rikingliste. 48-åringen er arving i Johan G. Olsen-systemet, men til vanlig er hun høyskolelektor i musikk på HiA. I 1978 overtok hun en betydelig eierpost i Johan G. Olsen-konsernet.

— Jeg har vært så heldig å arve og det er et privilegium å kunne realisere egne prosjekter. Uten pengene fra Johan G. Olsen-systemet hadde dette ikke vært mulig. Men jeg lever ikke annerledes enn andre, sier Randi M. Eidsaa, som sitter på 21 prosent av aksjene i konsernet hennes bestefar bygde opp på skipsmegling, parkett og sement.

Hun har aldri vurdert en karriere i familiekonsernet. På morssiden er hun femte generasjons lærer og trives utmerket med å undervise i musikkhistorie, komponering og musikkteori.

— Det handler om å ha en meningsfull hverdag. Ha en interessant jobb og få være frisk, men det er klart jeg er ekstra heldig, sier Eidsaa til Fædrelandsvennen.

— Du kunne levd som rentenist?

— Det har aldri vært aktuelt. Jeg oppdratt til å se på pengene jeg har arvet som noe som er generert gjennom hardt arbeid.

Eidsaa lar seg representere i styret gjennom en profesjonell styrerepresentant.

— Johan G. Olsen er et tvers gjennom profesjonelt drevet konsern. Det bør prege styret også. Jeg konsentrerer meg om de tingene jeg er god til.

Etter en planleggingsperiode på 3-4 år åpnet ridesenteret i Sørlandsparken i august i år. Senteret har plass til 50 hester, men foreløpig er det 33 hester der, fire eier Eidsaa personlig. 29 eier hun gjennom selskapet Epona AS, der hun foreløpig er eneaksjonær.

— Jeg har investert flere titalls millioner. Ridesenteret skal være funksjonelt og fint uten å være luksuriøst. Målgruppen er unge og voksne som ønsker å forbedre sine ridekunnskaper og jeg vil gjerne bygge opp et dressurmiljø, sier Eidsaa.

Selv hadde 48-åringen hest i tenårene. For fem år siden tok hun opp igjen hobbyen for å kunne ri sammen med sine tre døtre på 14, 18 og 19 år.

— Men nå er de mest opptatt av sprang, mens jeg foretrekker dressur, sier Eidsaa, som har den danske dressurhesten Ibrahim som sin favoritt.

Randi Eidsaa er gift med direktøren for Kristiansand Symfoniorkester, Øystein Eidsaa.