KRISTIANSAND: Ugress hadde i fjor stor suksess med teaterstykket «Tønder» etter et manus av Rune Belsvik. De fikk strålende kritikker og begeistret og rørte mange med stykket om gutten med den alkoholiserte faren.Showet de viste på fredag, lørdag og søndag på Samsen var imidlertid noe helt annet. Her vekslet vill samfunnsharsellas med blodig alvor i en forestilling som er vanskelig å sjanger-kategorisere. Skal vi kalle det en slags revy?Ugress har skrevet manus selv denne gangen, og fortsetter de sånn kommer du garantert til å høre mer om dem. Vi overvar åpningsshowet fredag sammen med omkring femti andre, og forestillingen var både morsom og ubehagelig. Ronny Jørgensens geniale pantomime-portrettering av en overgriper fikk det for eksempel til å vende seg i magen. Jørgensen har et talent som forhåpentligvis vil kunne sees på mange scener i fremtiden.«Anonyme Streitinger»

Av de morsomme innslagene var nummeret «Anonyme Streitinger» av de bedre. Ugress består som kjent av ikke-streit ungdom, og her tilsto medlemmene henfallenhet til slips, tastatur og allment aksepterte normer.«Jeg begynte å reise inn til Oslo og kjøpe dresser. Det ble bare mer og mer, og til slutt mistet jeg kontrollen.»Ole Bernt Tellefsen fra Det Sørlandske Scenekompani har instruert «Ugress», og deltok også i et par nummer. Som for eksempel dressert dressmann i sirkusnummeret «Brødrene Brylowski». Han var også med på ett av filminnslagene som perverst voldelig vekter. «Ugress» skal ha ros for kortfilmene sine, som også var preget av kreativ tonesetting. For hva er vel bedre enn finsk trekkspill til en sosialklient som bokstavelig talt drukner i småbåthavna mens sosialkontoret tror de kan redde ham med skjemaer? Og Valdresmarsjen til vektervolden var likeså høyst passende.Men ikke alle syntes Circus Gilmours musikkinnslag var like gildt. Denne orgien i støy må være noe av det mest avantgardistiske som har vært servert på en kristiansandsk scene siden Munch herjet. Men det er jo det som er meningen med kunst — den skal få deg til å reagere.En publikummer reagerte også tilsynelatende svært negativt da han reiste seg og skjelte ut teatergruppa. Andre ba ham holde kjeft og pelle seg ut, men det var selvfølgelig bare en bløff og avtalt spill. Den sinte mannen i dress ble båret sprellende vekk av teatergruppa mens han ropte på hjelp. Synd at ikke flere gikk på fleipen.Skrotjam

Da bråkmakeren var ryddet av veien, nærmet showet seg slutten. Den kom i form av en skrotjam hvor alt mulig søppel ble tatt i bruk som perkusjonsinstrumenter. Tom Møller er den første vi har sett spille på dobbel oppvaskkum, og Knut Henrik Pedersen framførte oppblåst-latexhanske-dansen som vi heller ikke har sett før. Dessverre er det ikke sikkert du får mulighet til å se den, ettersom siste forestilling gikk i går. Men de lar seg kanskje overtale?(May 31 1999 12:18)