KRISTIANSAND : Det var klokka 23.30 torsdag kveld politiet fikk øye på en svett og skjelven 60-åring fra Rogaland vandrende langs E39 ved Baneheitunnelen.

Historien han fortalte politiet mangler trolig sidestykke.

Han kom kjørende fra Rogaland og skulle østover. Ved Farvannet i Songdalen kom det plutselig en hvit varebil rett ut i veien, så brått at 60-åringen knapt unngikk kollisjon. Rogalendingen tente på alle pluggene, blinket irritert med lysene så føreren av varebilen stoppet. Der kjeftet de hverandre huden full, før de satte seg i bilene igjen.

I følge 60-åringens forklaring til politiet skal de har kjørt forbi hverandre og stoppet flere ganger på veien mot Baneheitunnelen i Kristiansand.

Inne i tunnelen stoppet begge opp igjen, og da kom føreren av den hvite varevognen ut med en batong i hånden og brølte at han skulle ta 60-åringen. De havnet i et kraftig basketak som 60-åringen med nød og neppe unnslapp, og like etter ble han tatt hånd om av politiet.

Det er flere vitner i saken, og politiet har registreringsnummeret på varebilen. Men Jørgensen understreker at skyldspørsmålet ikke er avgjort.

— Ingen av førerne var ved sine fulle fem, og mye tyder på at begge to er noen hissigpropper, sier operasjonsleder Jørgensen. Han sier det kunne gått mye verre.

— Begge førerne hadde et forferdelig høyt stressnivå, og det går utvover konsentrasjonsevnen. Det kunne fort blitt en alvorlig ulykke, sier Jørgensen.

I dag fredag vil trolig 60-åringen anmelde forholdet, og politiet leter etter den oslo-registrerte hvite varevognen.