LILLESAND:

Forstander og pastor i Betel Baptistmenighet, Tor Marius Gauslaa, sparer ikke på kruttet.

— Vi blir ignorert og motarbeidet. Det mangler tilsynelatende ikke på offentlig velvilje, anstrengelser og ressurser når Lillesand kommune legger til rette for nyetableringer. Enten det nå er i strandsone eller i sentrum. Men når det dreier seg om Betels tradisjonsrike kulturforetak, basert på frivillig dugnadsinnsats, synes det å være uinteressant for det lokale maktapparatet, fyrer pastoren løs i klagebrevet til fylkesmannen.

Bakgrunnen er en strid om parkering. En avtale om makebytte som kommune har inngått med en nabo i området, først og fremst for å tilfredstillede e-Teaterets parkeringsbehov, har vakt reaksjoner.

Baptistene mener kommunen har tatt avgjørelse unødig raskt og i strid med det de oppfatter som avtalt og normalt i en forsvarlig offentlig prosess.

Baptistene kritiserer også rollen til ordfører Arne Thomassen.

— Lillesands ordfører er også styreformann i det prestisjetunge e-Teaterets aksjeforetak - og som nå altså får hånd om det areal man tydelig ønsker seg, skriver Gauslaa i brevet til fylkesmannen.

Baptistene er skuffet over at kommunen, med planutvalget i spissen, har sagt nei til deres ønske om å få hånd om parkeringsarealet.

Menigheten håper fylkesmannen vil sørge for å vedtaket om makebytte blir omgjort.

Ordfører Arne Thomassen avviser kritikken.

— Jeg føler vi har tatt fornuftige grep for å tilrettelegge for parkeringsplasser, både til e-Teateret, beboere i området, lokalavisen og også med tanke på baptistene, sier han.