RASKT PÅ PLASS: Ingeniørvesenet fra Kristiansand kommune var på plass etter få minutter for å sperre av området.
TAKKER DEMOKRATENE: Frank Salvesen (t.h.) kom kjørende i denne kassebilen da Bjarne Grindland (t.v.) i Demokratene kom til unnsetning. Partileder Vidar Kleppe ringte sporenstreks til ingeniørvesenet. Foto: Erlend Olsbu

KRISTIANSAND: — Dette er altså veistandarden i hjertet av Kristiansand, sier Vidar Kleppe i Demokratene.

Politikeren satt mandag ettermiddag på kontoret sitt i Kristian IVs gate i Kvadraturen mens dramatikken utspant seg like utenfor.

— Bjarne kom løpende inn på kontoret og fortalte at det var et digert hull i veien. Jeg ringte da til ingeniørvesenet i kommunen, sier Kleppe til Fædrelansvennen.

Bjarne heter Grindland til etternavn og er medlem i samme parti som Kleppe i sin tid grunnla.

— Det holdt på å gå skikkelig galt. Heldigvis kom det en mann fra Demokratene til unnsetning, ler Frank Salvesen.

Skryter av ingeniørvesenet

Han hadde akkurat kjørt forbi partikontoret da Grindland kom ut i veien og veivet med armene.

— Det hadde nok blitt en skikkelig smell dersom jeg hadde kjørt i hullet. Og det hadde jeg gjort dersom han ikke hadde kommet løpende, sier Salvesen.

Få minutter etter at Fædrelandsvennen kom til stedet var ingeniørvesenet på plass. Kleppe var svært imponert over den raske innsatsen.

— Dette var jo på nivå med ambulansen, skrøt Kleppe mens hullet ble sperret av.

- Nok av hull å putte penger i

Etterpå benyttet han også sjansen til å teste dybden på hullet til ære for pressen. Den avtroppende partilederen er imdlertid ikke like imponert over sine kolleger i bystyret som han i dag var over ingeniørvesenet.

— Nå skal det brukes 300.000 kroner på en brakke for tiggerne. Som vi ser er det nok av hull som vi kan putte de pengene i her i byen, sier Kleppe.