KRISTIANSAND: — Ingen av oss visste noe. Det kom som en overraskelse for både meg og de ansatte, i hvert fall når de leser om det i avisen før informasjonen er nådd ut, opplyser daglig leder Tone B. Andersen i Kuholmen barnehage til fvn.no.

Fædrelandsvennen skrev fredag at Læringsverkstedet AS kjøper de 13 barnehagene av Sørlandets største barnehageeier, Hilde Sundstøl (45). Hun hadde på sin side lagt et løp der de nye eierne skulle komme ned for å møte ansatte og foreldre over helgen, på mandag.

Gründeren måtte beklage, og torsdag kveld forsøkte hun å varsle så mange som mulig av de daglige lederne. Fredag formiddag ble de hasteinnkalt til møte i Fire Årstiders lokaler på Sør Arena.

— Det ble veldig ugreit, og folk ble skuffet over å få vite det på denne måten, erkjenner Sundstøl overfor fvn.no.

Når det er sagt, mener hun det ikke ligger noen dramatikk i salget:— Ingen mister jobben, og tilbudet blir ikke forringet.

Barnehageentreprenøren hadde flere kjøpere på hånden – store, nasjonale barnehagekjeder, men valgte Læringsverkstedet. Det ble aldri noen budrunde, og partene er enige om å holde salgssummen hemmelig.

Sundstøl sier hun kjenner de nye eierne, Randi Lauvland Sundby fra Kristiansand og mannen Hans Jacob Sundby, gjennom sin hektiske gründervirksomhet de siste ti årene.

— Jeg kjenner dem som veldig opptatt av det faglige innholdet i barnehagen. Vi har brukt mange år på å bygge opp vår faglige kompetanse, den mener jeg blir ivaretatt i det nye systemet, sier Sundstøl.

Flere av de daglige lederne ser også fram til å bli del av en nasjonal kjede med 60 barnehager.

— Det er selvfølgelig litt trist, samtidig litt spennende. Vi på Flekkerøy har vært borti Læringsverkstedets pedagogikk før og deres måte å se barn på. Det handler om spiraltenkning, at barn lærer i spiraler hvor man stadig putter på nye ting, forklarer Bente Iris Olsen, daglig leder for Flekkerøya barnehage.

På Konkurransetilsynets nettsider står det at Læringsverkstedet allerede 1. april overtok barnehagene Eidet, Presteheia, Fidje, Sørlandsparken, Tveit, Skomagergada, Kuholmen, Furukollen / Liantjønn, Bråvannsåsen, Gonveien (Larvik), Flekkerøya og Søgne.

De 13 barnehagene har om lag 1000 barn, 300 ansatte og en omsetning på 170 millioner kroner.