ARENDAL: Det var 30. juli i fjor at 43-åringen var på Madam Reiersen på Tyholmen. På utestedet traff mannen på en bekjent og slo av av en prat.

I løpet av samtalen dukket 43-åringens tidligere samboer opp. Ifølge dommen skal tiltalte ha snakket til ekssamboeren slik at hun følte seg brydd.

Mannen som tiltalte snakket med reagerte med å be 43-åringen roe seg ned. Han skal da ha helt et halvlitersglass med øl i hodet på mannen.

Den bekjente reiste seg opp og gikk et par steg mot tiltalte. 43-åringen skal da ha slått mot hodet til mannen med ølglasset i hånda. I retten sa tiltalte at han hadde glemt at han hadde et glass i hånda, men retten trodde ikke på dette.

Ølglasset knuste i hodet på mannen slik at han fikk kutt i panna. Biter av ølglass skal deretter ha truffet ekssamboeren i hodet slik at hun ble påført to kutt i pannen som måtte sys med fem sting.

Mannen stod tiltalt for å ha skadet ekssamboeren, men retten dømte ikke mannen for dette forholdet ettersom det ikke var bevist at skaden var påført med vilje.

— Tiltaltes handling har medført et betydelig skade-/farepotensial, skriver retten.

I tillegg til voldsepisoden stod mannen tiltalt for fyllekjøring og kjøring uten gyldig førerkort. Han erkjente straffskyld for disse forholdene og ble idømt en bot på 30.000 kroner.

Mannen er bøtelagt åtte ganger tidligere.