KRISTIANSAND: 6. april i fjor stjal mannen en bil fra Rødstrupeveien på Slettheia i Kristiansand.

Han kjørte bilen østover, og ble stoppet av Utrykningspolitiet i forbindelse med en hastighetskontroll på E-18 ved Helland bro i Horten. Domfelte kjørte da i 150 kilometer i timen i en sone hvor tillatt maksimal hastighet var 100 kilometer i timen. Samtidig ble det avslørt at bilen var stjålet.

Mannen er også dømt for å ha skjørt uten førerkort den aktuelle dagen.

27. mai ble mannen stoppet av en politipatrulje fra Kristiansand mens han kjørte på Vågsbygdveien. Også da var han uten førerkort. Ved kontrollen oppga an falsk personalia til politimannen som hadde stoppet ham.

For få dager siden møtte 24-åringen, som er uten inntekt, i Kristiansand tingrett. Der fikk han dommen på 30 dagers ubetinget fengsel. Samtidig ble han fradømt førerretten i syv måneder fremover.

Retten har i forbindelse med straffeutmålignen lagt vekt på at mannen er straffedømt åtte ganger tidligere, blant annet for vinningskriminalitet og overtredelser av veitrafikkloven.

Fire av dommene gjelder kjøring uten førerkort. Han er også dømt for fyllekjøring og hastighetsoverskridelse.

Kristiansand tingrett skriver at 24-åringen stadig viser en manglende respekt for vegtrafikklovgivningen når han kjører uten førerkort. Derfor må det reageres strengt ved at han i stjålet bil, uten førerkort og i høy hastighet er på veien.