AGDER: - Dette er en nedslående rekord, sier Øystein Krogstad, distriktsleder for Utrykningspolitiet (UP) i Agder og Rogaland.

— Men det er fint å få luket ut råkjørerne, legger han til.

Per 1. september i år hadde UP registrert 394 beslaglagte førerkort i Vest- og Aust-Agder. Antall beslag er nå, ved slutten av september, langt høyere, ifølge Fædrelandsvennens beregninger basert på egne journalistiske saker som omhandler førerkortbeslag gjennom måneden.

Verstingstrekningene

Så langt i år er flest råkjørere blitt tatt på E 18 i Kristiansand og i Vågsbygdporten, samt på E 39 i Fardalsbakken i Lindesnes, ifølge Krogstad.

<b>Øystein Krogstad</b>, distriktsleder for Utrykningspolitiet i Agder og Rogaland. Foto: Torstein Øen

— Ved Vågsbygdporten er det vel beslaglagt mellom 30 og 40 førerkort, mens tallet i Fardalsbakken ligger på mellom 60 og 80, sier Krogstad, som opplyser at menn i alderen 18 til 45 år er de verste råkjørerne.Førerkortbeslagene gjelder både bilister og motorsyklister.

Mer fokus på råkjørere

Distriktslederen sier at en av årsakene til at politiet har hanket inn flere fartssyndere enn normalt, er at UP i år har brukt mer tid på å ta råkjørere.

— Vi bruker mer tid på å gjennomføre laserkontroller og stanse råkjørere, fremfor å stoppe trafikanter og kontrollere om de er ruset. Dette er en villet dreining, påpeker han.

- Har reddet liv

Utrykningspolitiet i Agder og Rogaland har så langt i år, per 1. september, registrert totalt 750 førerkortbeslag i Agder og Rogaland.

— Vi er på veien for å forhindre dødsulykker og alvorlige skader. Jeg regner det som helt sikkert at vi har reddet liv ved å ta lappen fra disse råkjørerne, sier Krogstad.