KRISTIANSAND: I løpet av straffesaken mot den tiltalte 21-åringen fra Vennesla, av afrikansk opprinnelse, har omstendighetene rundt overfallet og den grove volden ført til at statsadvokat Johan Martin Kile valgte å skjerpe tiltalen.

Opprinnelig var han tiltalt for legemsbeskadigelse. Endringen medførte at aktor mente at legemsbeskadigelsen var enda grovere og burde rammes av en strengere bestemmelse.

Den tiltalte har både i avhør og i retten erkjent at han gikk løs på kjæresteparet på 30 og 32 år med en lang aluminiumsstang og slo begge i hodet slik at de fikk omfattende hodeskader.

Fordi han har erkjent forholdet, var aktor villig til å gi ham den lovmessige strafferabatt. Statsadvokaten sa at normalt skal en slik voldsepisode kvalifisere til sju års ubetinget fengsel. Påstanden endte med seks års fengsel og ett års rabatt.

I tillegg til fengselsstraffen ble det lagt ned påstand om at den tiltalte skal dømmes til å betale en kvart million kroner i oppreisningserstatning til kvinnen som ble utsatt for vold, og 200.000 kroner til mannen.

Dom i saken faller senere.