PORSGRUNN: Det var søndag ettermiddag at en 39 år gammel kvinne fra Tvedestrand pådro seg dype kutt i armen og skulderen under et båtrace i Porsgrunn.

Vil undersøke banen

Politiet i Telemark sier nå at de vil etterforske saken.

— Vi vet at sikkerheten var godt ivaretatt. Politibåt og dykkere var på stedet da ulykken skjedde. Det vi vil etterforske er om banen var god nok med tanke på sikkerhet, sier operasjonsleder i Telemark politidistrikt, Vidar Aaltvedt, til Fædrelandsvennen.

Båten skal ha kjørt inn i en rundingsbøye, som gjorde at kvinnen falt i vannet og ble overkjørt av en båt som kom bakfra. Sikkerhetsansvarlig for Grenland Grand Prix, Jørn Vibeto, sier at det ikke har vært noen sikkerhetsbrudd fra arrangørens side.

— Banen er godkjent av både Norsk Motorsportforbund og Det internasjonale motorsportforbundet, så at det skal være noen sikkerhetsbrudd på banen har jeg vanskelig for å se, sier han til Fædrelandsvennen.

Skryter av redningsmannskapene

Han skryter av redningsmannskapene som hentet kvinnen opp på land.

— Både politi, legepersonell og annet hjelpemannskap har gjort en fantastisk jobb, det er lett å glemme midt opp i det hele, sier Vibeto.

Båtracet ble stanset etter ulykken, av hensyn til førerne som kom etter.

— Vi så ingen grunn til å avslutte løpet på grunn av ulykken, men mange kan bli litt skjelvne og nervøse når sånne ting skjer, så vi tenkte at det var greit å avslutte etter ulykken, forteller han.

Kvinnen ble sendt til Ullevål med luftambulanse etter ulykken. Klokken 21.30 søndag kveld opplyste medievakten ved sykehuset til Fædrelandsvennen at de ennå ikke kan si noe om kvinnens tilstand.