MANDAL: — Det blir 95 prosent humor og fem prosent noe mindre humor, sier Svein Lindland, Kathrine Nor Gundersen, Gro Gahre Hægeland og John Erik Loland.

Kvartetten øver i disse dager intenst i Buen foran premieren fredag kveld. Det vil si: Når Fædrelandsvennen ankommer sitter de avslappet rundt et bord ved Klubbscenen.

— Vi har stålkontroll, meldes det. Men etter noe snakk forstår vi at nervene så visst er til stede, ikke minst fordi prestasjonsangsten er stor.- Jeg lever og ånder for dette etter at nyttårsrakettene er skutt opp. Da tenker jeg konstant på revyen. Det er ikke bare kult, forteller Lindland.

Mest moro

Men mest av alt er det moro. Tekstene lager de selv. Innholdet skal helst være så universalt at man ikke trenger å komme fra byen for å skjønne poengene.

STÅR PÅ: Svein Lindland er Mandals ukronede humorkonge. Nå går han løs på Sommerrevy nummer ti, mer klar enn noen gang. Foto: Jarle R. Martinsen

Det er tiende gang det er Sommerrevy. I 2004 dro Lindland i gang sammen med Jan Rune "Jallis" Eriksen den første revyen i et lite telt på Giert Karis plass. Siden ble revygjengen utvidet helt opp til 11 sceneartister. Hægeland, Gundersen og Loland har vært med fram og tilbake i årenes løp.Særlig Gundersen og Lindland har jobbet mye sammen med en minirevy-variant på ulike steder.

Ikke helt lei

— Blir dere ikke lei hverandre, spør vi etter at Gundersen har hudflettet Lindland for noe han sier under intervjuet. Akkurat som et ektepar...

HEADHUNTET: Gro Gahre Hægeland kan skryte på seg at hun ble headhuntet av Svein Lindland til Sommerrevyen. Det synes hun er stas! Foto: Jarle R. Martinsen

— Hehe, nei, vi er ikke kommet helt dit ennå, sier Gundersen som likevel medgir at Lindland ikke er førstevalget å ha med på ferie.Så langt har de solgt halvparten av billettene til de 11 forestillingene - som vil si 2100 billetter. Det er 300 flere enn i fjor.

— Det er vi kjempefornøyde med, sier de.

Fornøyd i Buen

Og like fornøyde er de med å være i Buen. I fjor kom de hit etter flere års telttilværelse på andre siden av elva.

— Nå er vi ikke lys- eller væravhengig. Alt foregår på våre premisser, sier Lindland. Og ikke minst er de glade for å slippe støy fra utsiden av teltet under forestillingene.

Forestillingene varer til 6. juli med muligheter for en ekstraforestilling.

PS: Vil du lese mer om alt som skjer i sommer av kulturarrangement i Lindesnesregionen? Gå inn på fvn.no/mandal!