KRISTIANSAND: Likestillingsdebatten har rast i Fædrelandsvennens spalter etter at ordfører Arvid Grundekjøn, ble sitert på at han var lei av likestillingsprat.

Overrasket

Lørdag uttalte fylkesmann Ann-Kristin Olsen at Camilla Collett ville ha glefset etter ordføreren. Grundekjøn reagerer sterkt på utspillet.

— Jeg ble overrasket over at fylkesmannen sa at Collett ville glefset etter meg. Jeg blir fremstilt som om jeg har holdninger fra grunnlovens tilblivelse fordi jeg og varaordføreren ønsket mer effektivitet i møtene våre i politisk samordningsgruppe for regionplan Agder. Dette er en grov misrepresentasjon av hva som ble sagt, sier ordfører Arvid Grundekjøn (H) til Fædrelandsvennen.

- Ærekrenkende

Ordføreren antar at fylkesmannens uttalelse var basert på at Fædrelandsvennen har gitt en gal fremstilling av saken.

— Det er nær et etisk mageplask at Fædrelandsvennen lot Fylkesmannen komme med en ærekrenkede uttalelse basert på en misrepresentasjon. Man kan ikke klistre på folk meninger og deretter kritisere dem.

Ordføreren liker heller ikke at Camilla Collett som en autoritet innen likestilling ble brakt inn på denne måten.

Grundekjøn er for tiden på ferie, men har fått referert deler av debatten. Han er kritisk til hvordan den har utartet i avisen.

- Personhets

— Fædrelandsvennen har en enorm formidlingsmakt som ledende regionavis, ikke minst når det gjelder hvordan ting framstilles. Debatten har nærmest utartet til en personhets, og jeg mener at opinionen er ført på villspor. Da må det må være rom for selvkritikk fra avisens side.

Ordføreren mener spesielt at møtet i formannskapet som satte i gang debatten har blitt fremstilt feil.— Likestilling har blitt diskutert på de aller fleste møter i politisk samordningsgruppe for regionplan Agder uten at det har vært brakt inn nye momenter. Det må være lov å si at det må skje mer mellom hver diskusjon. Dette handler om effektive møter og fremdrift i prosesser, presiserer ordføreren.

To roller

Sjefredaktør Eivind Ljøstad mener at det ikke var noe etisk mageplask å publisere fylkesmannens uttalelser.

Eivind Ljøstad

— Det er fylkesmannen og ordføreren som er involvert her, man får knapt mer offentlige stillinger enn det. Det skulle bare mangle at vi ikkeformidler polemikken mellom dem, sier Ljøstad.Selv om Fædrelandsvennen har mye makt, minner Ljøstad om at det har ordføreren også.

— Grundekjøn har fått komme til orde og har hatt anledning til å presisere hva han mener flere ganger i denne saken, sier Ljøstad.

Sjefredaktøren mener at Fædrelandsvennen har to roller i en debatt.

— På reportasjeplass skal vi formidle de synspunktene som kommer fram, og balansere dem så godt som mulig. På kommentarplass skal vi vise hva vi mener, og dyrke frem debatten.