HJELPENDE HÅND: Vibeke Lauritsen får hjelp av Allan Classon til å sette båten på land. Foto: Kjartan Bjelland
HØYTRYKK: Vibeke Lauritsen synes det er helt greit at båtsesongen er over for denne gang. Foto: Kjartan Bjelland
HØYTRYKK: Vibeke Lauritsen klargjør båten for vintersesongen. Foto: Kjartan Bjelland
VELSTELT: - Er de ikke fine? spør Vibeke Lauritsen, som gjorde båten sin klar for vinteren tirsdag. Foto: Kjartan Bjelland

KRISTIANSAND: — Jeg har nok ikke fått brukt båten så mye som jeg skulle ønske, sier Vibeke Lauritsen

Hun gikk løs på sin 26 fot store båt med høytrykkspyleren tirsdag ettermiddag. Kuholmsbukta var full av folk som skulle avslutte båtsesongen og få båten trygt på land før høststormer for alvor setter inn. Den fine sommeren har gjort godt for båtfolket, og Lauritsen mener det er på tide å avslutte nå.

- Helt greit

båtopptak001_2.jpg Foto: Kjartan Bjelland, Kjartan Bjelland

— Det er helt greit. Nå som skolen har startet får vi ikke brukt den så mye uansett, sier hun.For nå tar høstkulda mer og mer over, og i dag fikk Lauritsen hjelp til å plassere båten på opplagsplassen av Allan Classon. I mange år har han hjulpet folk i Kuholmen med å få båtene på land, og han har ikke telling på hvor mange båter han har tatt opp på høsten og satt på sjøen på våren i løpet av årene.

— Jeg gleder meg til å pakke den ut og sette den på vannet igjen. Det blir vel i starten av mai, eller til påske, om vi er heldige, sier Lauritsen.

- Vemodig

En annen som hadde tatt turen til Kuholmen for å bidra til å få en båt på land, var Hans Skomedal. Han hjalp kameraten med å få festet båten til bilen, slik at den kunne kjøres dit den skal stå i vinter.

— Det er vemodig at båtsesongen er over. Det har vært en veldig fin sommer for oss båtførere. Nå skal denne båten selges, for han skal kjøpe seg en ny, sier Skomedal.