AGDER: 19-åringen fra Setesdal er nå dømt til 75 dagers fengsel, og må betale 8.350 kroner i erstatning til ekskjærestens venninne, etter å ha skadet tre personer.

Dyttet ekskjæresten i veggen

Den første hendelsen skjedde natt til 15. oktober i fjor. Mannen hadde da vært på vorspiel og dro til et utested der han fortsatte å drikke sammen med en kamerat. Utover natten ble kameraten kastet ut, og senere fikk 19-åringen høre at kameraten hadde et forhold til sin egen ekskjæreste. Han bestemte seg derfor for å oppsøke kameraten og ta et oppgjør.

Da han kom frem til kameratens bosted, hadde kameraten gjemt seg. I letingen ødela 19-åringen flere dørhåndtak og dyttet ekskjærestens hode hardt mot en vegg. En vekter kom til stedet og fikk kontroll på situasjonen. 19-åringen skal også ha kommet med grove trusler mot kameraten.

Kvinnen ble sykemeldt i fire dager etter volden.

Trodde venninnen var en mann

Neste hendelse skjedde 18. november i fjor. Mannen hadde igjen drukket, og forsøkte å få ekskjæresten til å komme til puben der han var sammen med en kamerat.

Da hun ikke kom, oppsøkte de henne der hun bodde. Hun skjønte at 19-åringen var i leiligheten, og hoppet inn på rommet til en venninne og la seg i dobbeltsenga sammen med venninnen.

— Tiltalte gjennomsøkte leiligheten for å finne ekskjæresten, og da han fant henne i den ovennevnte dobbeltsenga trodde han at hun lå der sammen med en mann. Tiltalte kløv derfor over ekskjæresten og slo løs på vedkommende med knyttet hånd inntil han oppdaget at det var venninnen og ikke en mann, som lå i senga, skriver Kristiansand tingrett i dommen.

- Syk av sjalusi

Da han oppdaget misforståelsen, gikk han ut på kjøkkenet der kjæresten til kvinnen han hadde slått var. Han gikk inn på rommet til sin forslåtte kjæreste.

— Da svartnet det på nytt for tiltalte. Syk av sjalusi gikk han løs på mannen og tildelte en rekke harde slag med knyttet hånd mot hodet og kroppen, før de andre i leiligheten klarte å dra ham unna, skriver tingretten.

Mannen fikk hjernerystelser og flere sår og blåmerker. Kjæresten fikk hevelser i hodet og i hånda. Hun ble sykemeldt i to uker.

Uprovosert vold

19-åringen er ikke tidligere straffedømt.

— Både av individualpreventive og allmennpreventive hensyn må det reageres strengt mot en slik uprovosert voldsutøvelse som det tiltalte har utført i beruset tilstand ved to ulike anledninger og mot tre forskjellige personer, skriver retten i straffeutmålingen.

I formildende retning vektlegges blant annet at mannen i etterkant har oppsøkt psykolog.

I tillegg til fengselsstraffen og erstatningen, må 19-åringen betale 3.000 kroner i saksomkostninger.