AGDER: — Jeg får ikke tak i henne. Det er underlig og irriterende, sier stortingsrepresentanten for Fremskrittspartiet som sitter i justiskomiteen.

Etter at hun flere ganger ikke har fått kontakt med politimesteren på Agder, etter å ha ringt og sendt eposter, er den sentrale Frp-politikeren bekymret.

Dette med rutiner for varsling og informasjonsflyt er blant grunnpillarene for politiets arbeid. Det virker faktisk ikke som epostene blir journalført i det hele tatt

— Når politiet ikke har rutiner for å svare på e-post, er dette faktisk ingen liten sak. Dette med rutiner for varsling og informasjonsflyt er blant grunnpillarene for politiets arbeid. Det virker faktisk ikke som epostene blir journalført i det hele tatt. Hva hvis dette gjaldt en alvorlig bekymringsmelding som ikke ble tatt tak i, hva ville da skjedd om det viste seg at Lindeberg var informert per e-post i god tid? spør Michaelsen, som også sitter i 22. juli-kommisjonen.

Møter

Som medlem av justiskomiteen på Stortinget, er det naturlig for Åse Michaelsen å ha kontakt med "sitt" politidistrikt. I fjor ønsket hun å bli med på patrulje, for å få innblikk i politiets hverdag på Sørlandet. Hun ble henvist til forværelset, og fikk beskjed om å sende epost.

Men selv etter flere eposter fikk hun ingen respons, før hun kontaktet tillitsvalgt for politiet på Agder, Ernst Olav Lunde.

I vinter har hun ønsket å diskutere behovet for flere soningsplasser med Kirsten Lindeberg, og har invitert henne til møter sammen med Kriminalomsorgen på Sørlandet og ordfører Arne Thomassen i Lillesand. Men igjen har det vært helt tyst.

Bekymret

Er det ingen som leser mail og tar action på politihuset?

— Er det ingen som leser mail og tar action på politihuset? Jeg tenker at når dette skjer meg, som faktisk sitter i justiskomiteen, så skjer det sikkert mange andre som prøver å få kontakt med politimesteren, sier Michaelsen.

— Kunne du ikke bare ringt henne på mobilen?

— Jeg kunne sikkert ringt, og mast og vært guffen. Men det skal ikke være nødvendig for å få kontakt, sier Åse Michaelsen.

Oppgitt ordfører

OGSÅ IRRITERT: Helge Sandåker i Marnardal er også oppgitt over hvor vanskelig det er å få tak i politimesteren. Foto: Arkivfoto

— Det er rart du spør, for vi i Lindesnes regionråd har akkurat forsøkt med enda en ny dato for det årlige møtet med Kirsten Lindeberg, sier en oppgitt ordfører Helge Sandåker i Marnardal:- Alle regionrådene i Agder skal hvert år møte Lindeberg, men det passer visst aldri. Først skulle vi møte henne i desember, men så passet ikke det. Nå har vi sendt nytt forslag til dato, men ikke hørt noe. Lindeberg burde være tilgjengelig. Men hun svarer ikke på mail. Og når vi får svar, går det alltid via andre, ikke henne selv. Nei, hun er ikke god til å gi tilbakemelding, slår Sandåker fast.

Lindeberg: - Jeg kjenner meg ikke igjen

— Jeg er svært overrasket over denne kritikken, ogkjenner meg overhodet ikke igjen i den. Jeg har mye kontakt med ordførerne idistriktet, sier politimester Kirsten Lindeberg.

Men hun beklager en misforståelse når det gjelder ÅseMichaelsen.

— Her har det vært en intern kommunikasjonssvikt. Jegsendte eposten med ønsket om møte videre til kriminalsjef Arne Pedersen, somjeg ønsket skulle ta kontakt med henne. Men det skjedde en misforståelse. Jeghar ikke vært flink nok til å følge opp denne. Men uavhengig av at du somjournalist ringte til meg, oppdaget jeg dette på tirsdag, og onsdag ringte ArnePedersen og avtale møte med Åse Michaelsen, sier Lindeberg.

Helge Sandåkers kritikk fra Lindesnes regionråd kjenner hunseg ikke igjen i.

— Det er kun faglige grunner til at vi har valgt å møtessenere. Jeg vil ta kontakt med Helge Sandåker for å høre hvordan han kan trekkeslike generelle slutninger ut fra dette, sier Lindeberg.

Politimesteren sier hun selv svarer på egne eposter, ogvelger ut hva som skal journalføres.

— Jeg journalfører mail som er journalverdig. Men en goddel eposter sender jeg videre til andre for oppfølging, sier Lindeberg.

— Er du tilgjengelig nok?

— Ja. Jeg ønsker i hver fall å være det. Men hvisstortingspolitikere og ordførere opplever at jeg er vanskelig å få tak, så erdet grunn til å ta noen grep for å bøte på det, sier Kirsten Lindeberg.