KRISTIANSAND: — Jeg ble veldig glad, samtidig var det leit at den personen som jeg ble mest kjent med røk ut, sier Eli Van Der Eynden.

I dag har positive meldinger strømmet inn på Facebook og Twitter.

— Det er en litt merkelig følelse å være videre, sier 24-åringen.

Feiret med vennene

Gårsdagens program ble spilt inn for to måneder siden, og Kristiansandsjenta har måtte holde tett om at hun gikk videre. I går kveld var hun samlet med venner for å se duellen med Anette Vedvik.

— Jeg var kjempenervøs. Det var nesten som å opptre på nytt, og det er veldig uvant å se seg selv på TV, forteller Eli Van Der Eynden.

Vennene hennes kom med høye jubelbrøl da det endelig ble klart at hun gikk videre, og resten av kvelden gikk med til å feire.

Før hun skulle opptre under innspillingen var nervene i høyspenn, men det ble bedre da hun kom på scenen.

— Det var en vanskelig sang, og begynnelsen var ganske kritisk med mye tekst på kort tid. Da de tre første sekundene var overstått slappet jeg mer av og tenkte at denne sangen har jeg øvd på cirka 300 ganger, og at dette går bra, forteller Van Der Eynden.

- Godt samarbeid

Det er fullstendig umulig å objektivt kåre Norges beste stemme

Hun hadde ikke hørt motstander Anette Vedvik synge før de skulle øve på duellsangen Fast as You Can til Fiona Apple.

— Vi samarbeidet veldig godt, og vi har mye til felles, både musikalsk og personlig. Vi var mer fokuserte på å gjøre fremføringen bra enn at vi var i en konkurranse. Det var først da vi var ferdige med å synge at jeg kjente at jeg ville videre, forteller Kristiansandsjenta.

Eli Van Der Eynden er ikke så opptatt av å vinne konkurransen.

— Det er fullstendig umulig å objektivt kåre Norges beste stemme. Det går på smak. Jeg ser på det som en seier for hver gang jeg går videre, sier 24-åringen som meldte seg på konkurransen først og fremst for å vise seg frem.

Tenker på kredspøkelset

— Jeg har holdt på med musikk semiprofesjonelt en stund, men til slutt kommer du til et punkt der du vil videre. Jeg vil leve av å være musiker, men det er mange om beinet. I en produksjon som The Voice treffer du mange som er i den posisjonen du vil være, og mange som hjelper mennesker å komme dit. Dessuten settes det inn mye mer ressurser i selve musikkbiten enn i Idol for eksempel, forteller Eli Van Der Eynden.

Hun måtte avveie om deltakelsen i The Voice ville telle positivt eller negativt for henne.

— The Voice er en enorm mulighet til å vise seg frem, samtidig tenker man på kredspøkelset. Jeg mener at jeg har gjort ting som jeg kan stå for, og er det noen som har problemer med at jeg opptrer i The Voice, så tenker jeg hva så, sier Van Der Eynden.

Hun beskriver musikken sin om å ligge innenfor pop-sjangeren.

— Jeg har en far som er forfatter, så jeg er nok mer enn gjennomsnittet opptatt av tekst. Det skal ikke bare være tilfeldige ord til musikken, mener hun.

Sondre Lerche som mentor

Det er Sondre Lerche som er mentor for 24-åringen og sa at det var henne han var mest nysgjerrig på som begrunnelse for å velge henne videre.

— Han er en veldig engasjert person, og det virker som om han er oppriktig bryr seg om deltakerne, og ikke bare det de presterer i The Voice. Jeg har lært veldig mye av han, sier Eli Van Der Eynden.

20. april kommer Eli Van der Eynden på TV-skjermen igjen, men kan ikke røpe noe om hvordan det hår gått på innspillingen.