KRISTIANSAND: Ransforsøket ble meldt inn til politiet klokken 16.22. – Vi fikk melding om at en person hadde gått inn i en dyrebutikk på senteret og viftet med en pistollignende gjenstand. Han skal ha bedt om penger, men ikke fått dette, opplyser operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Mannen skal da ha forlatt butikken og politiet iverksatte en væpnet aksjon.

Pågrepet utenfor senteret

– Vi iverksatte tiltak og pågrep etter en stund en mann utenfor senteret, sier Neset.

Han bekrefter at politiet bevæpnet seg i aksjonen.

– Pågripelsen skjedde uten dramatikk, sier Neset.

En 48 år gammel mann med tilhørighet til Kristiansand ble kjørt til arresten i påvente av avhør.

— Var tydelig ruset

– Det var en ekkel opplevelse, sier jenta som satt i kassa ved butikken.

Hun ønsker ikke å stå fram ved navn, men forteller overfor fvn.no at mannen var tydelig ruset da han kom inn i butikken.

– Han kom inn som en vanlig kunde. Så gikk han fram til kassa, tok fram pistolen og la den på disken, rettet mot meg.

Ba om å få låne penger

Ifølge jenta virket mannen veldig stresset, men hun fikk inntrykk av at han ikke ønsket å skade noen.

– Han spurte om han kunne låne 50 kroner. Jeg sa jeg ikke hadde noen penger å låne ut. Han så litt fornærmet ut, så gikk han ut, sier hun.

Hun sier at hun ikke opplevde situasjonen som dramatisk, men mer ekkel og uvirkelig. Hun sier hun har pratet med både kollegaer og familie, i tillegg til politiet, etter hendelsen og er bestemt på at hendelsen ikke skal påvirke henne.

– Men jeg føler meg mye tryggere nå som jeg vet at politiet har fått tak i ham, sier hun.

- Ser alvorlig på saken

Mannen ble brakt til arresten ved Kristiansand politistasjon. Både 48-åringen og jenta i dyrebutikken vil bli avhørt så fort som mulig.

Kristiansanderen er siktet for ransforsøk.

— Vi satser på avhør av fornærmede i kveld, og om mulig avhør av siktede. Vi ser alvorlig på saken, og vil se på behovet for å varetektsfengsle mannen, sier jourhavende politiadvokat Per Ørnulv Thorbjørnsen ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

48-åringen beskrives som en kjenning av politiet.

— Han er straffet for vinningskriminalitet en rekke ganger. I 2010 ble han dømt til samfunnsstraff for vinningskriminalitet, og i 2011 ble han dømt til delvis betinget fengsel. Dagens gjerning er begått i prøvetiden, så man må ta med det når det tas stilling til varetektsfengsling i morgen, sier Thorbjørnsen.