RISØR: Sju personer fra hele landet lot seg lure til å sette inn et forskudd på mellom 2000 og 5000 kroner på 28-åringens konto i Gjerstad Sparebank.

Retten festet ingen lit til domfeltes forklaring om at han hadde sendt telefonene som avtalt, og at disse måtte ha kommet bort i posten. For noen av tilfellene hevdet 28-åringen at andre måtte ha oppgitt hans kontonummer og satt inn penger der uten at han var klar over det.

Truende

Retten mente at selv om det er snakk om relativt små beløp, så oppleves denne formen for bedrageri som svært plagsomt for dem som blir utsatt for dette. En som hadde forhåndsbetalt 5000 kroner for en iPad, forklarte i retten at han opplevde domfelte som truende i telefonen da han etterlyste nettbrettet.

60 dagers fengsel

Domfelte som er en mann fra Risør, ble i Aust-Agder tingrett også funnet skyldig i bedrageri mot Nav. I en periode som han var i arbeid, fikk han feilaktig utbetalt til sammen 46.530 kroner i dagpenger.

For disse forholdene ble 28-åringen dømt til 60 dagers ubetinget fengsel. I tillegg til å betale tilbake pengene han svindlet de godtroende kjøperne for, må han ut med 2000 kroner i saksomkostninger.

Langt rulleblad

28-åringen er tidligere domfelt fem ganger og bøtelagt tre ganger for blant annet dokumentforfalskning og bedrageri.