ARENDAL : Tiltaltes 76 år gamle mor satt sammen med sin mann og så på tv onsdag 3. oktober i fjor da den 36 år gamle datteren kom på besøk til deres hjem på Østerhus i Grimstad. Mandag fortalte hun dommerne i Aust-Agder tingrett hva som skjedde da mannen ble drept, og mor selv ble utsatt for drapsforsøk.

— Min mann åpnet døren og vår datteren kom inn. Jeg sa hei og spurte om å få en klem, reiste meg, og fikk til svar at "det får du faen ikke". Hun virket svart i blikket. Det så jeg før jeg ble stukket. Jeg ble lamslått da hun stakk meg. Min mann grep inn, han falt om på gulvet. Jeg klarte å komme meg ut. Og heldigvis var naboen hjemme, fortalte moren.

Den 76 år gamle kvinnen mistet ikke selv bevisstheten etter knivstikkingen. Hun ble brakt til sykehus og fikk livreddende behandling. Påtalemyndigheten mener at mor ble utsatt for et overlagt drapsforsøk hjemme i sin egen stue.Mor ga datteren en sterkt rosende omtale fra oppveksten og den kontakten som har vært mellom foreldre og datter de siste årene. — Hun var ikke noe problembarn, sa mor.

Da kriminaltekniker Barbro Engebretsen viste svært detaljerte bilder fra stua hvor drapet skjedde, og bilder av avdøde, fulgte kvinnen rettsforhandlingene sammen med sin bistandsadvokat. Tiltalte valgte å gå ut fra rettslokalet da de sterke bildene ble vist.Tingrettsdommer Øyvind Strand spurte mor om hun hadde psykiske eller fysiske plager etter drapsforsøket. Det avviste hun.

Mor har krevd 1,5 millioner kroner i erstatning for inntektstap. Videre har hun krevd 450.000 kroner i oppreisningserstatning.