— Det er en gammeldags macho-kultur som råder i Frp, jeg tror vi må kunne si det, sier leder i LLH Sør Lene Tønnessen.

— Og dere sendte invitasjon i mars?

— Ja, bekrefter Tønnessen.

— Og så hadde de ikke tid?

— Vi purret for en uke, halvannen siden, og fikk vite at de ikke hadde tid, sier Tønnessen.

Kun Michaelsen

LEDIG PLASS: Frp hadde ikke tid eller anledning til å delta på homodebatten under åpningen av Skeive Sørlandsdager torsdag kveld på Caledonien. Partiet ble invitert til i mars. Foto: Jan Oddvar Eide

Arbeiderpartiet og KrF stilte med sine listetopper ved valget, Kari Henriksen og Hans Fredrik Grøvan. Høyre stilte med fylkestingsrepresentant Benjamin Grønvold. SV stilte med tidligere leder i Sosialistisk Ungdom, Mali Steiro Tronsmoen.— Vi har prøvd å få noen til å stille, men ikke klart det, sier Christian Eikeland i Vest-Agder Frp.

— Siden i mars?

— Vi har svart på invitasjonen, sier Eikeland.

— At dere "ikke kunne"?

— Først holdt vi det litt på vent. Og så Har Åse Michaelsen vært på NRK i dag. Vi har hatt andre gjøremål som vi har valgt å prioritere. Det er viktig for oss å være der ute og treffe våre velgere, at våre folk gjør det, sier han.

— Men ikke på Skeive Sørlandsdager?

— Det var litt private grunner for enkelte, mens andre var opptatt andre steder, sier Eikeland.

En retning i ny retning

— Er det større skepsis til homofile i Frp enn i andre partier?

— Nei, jeg tror ikke det. Landsmøtene de siste årene har beveget oss i en helt annen retning enn vi var for 15-20 år siden. Nå har vi prioritert annerledes for våre øverste kandidater. Dette er en viktig uke i innspurten av valgkampen, sier Eikeland.

— Så ingen mulighet her?

— Når det er Stortingsvalg vil vi kjøre fram våre kandidater. Vi kunne sikkert funnet en eller annen. Men vi ønsker at når vi først stiller, så skal man levere. Fra oss møter første- og andre kandidatene, som er sikker på den politiske argumentasjonen, sier Eikeland.

Homofobe?

Lene Tønnessen i LLH Sør er ikke imponert.

— Hva synes du om at Frp ikke kom?

— Det er slett. Men etter mye om og men, har vi fått med Fremskrittspartiets ungdom i ungdomsdebatten på torvet lørdag. Og det er jo bra, sier Lene Tønnessen i LLH Sør.

— Er det homo-frykt i Frp, er det derfor de ikke kommer?

— Jeg vil ikke spekulere i det. Men det at de ikke svarer før nå, taler for seg, sier Tønnessen.

— Hvordan rangerer dere Frp, sånn rent homo-politisk?

— De er ikke noen favoritt, på lik linje med KrF. KrF er kanskje litt bedre enn Frp, selv om de prater med to tunger. Men de har i alle fall en viss forståelse for at det finnes diskriminering og at det er negative tendenser hva gjelder levekår blant lhbt-folk (lesbiske, homofile, bifile og transseksuelle), sier hun.