VENNESLA : — Vi rykket ut med en gang vi fikk melding fra turgåere, sier utrykninglseder Erik Berntsen i KBR, avdeling Vennesla.

Brannfolk fra KBR gjør seg klare til å svømme ut på isen og ned i vannet, Etterhvert måtte de avbryte aksjonen. Foto: Sondre Steen Holvik

Rådyret ble oppdaget søndag ettermiddag. Det lå fastfrosset i en av kulpene i Otra nord for Steinsfossen, like under broa der Setesdalsbanen går.

Måtte avbryte

Da Fædrelandsvennen var på stedet, var brannvesenet i ferd med å kjøre inn mer utstyr, for å komme ned til rådyret. Dette var omkring klokka 18.00 søndag kveld.

Hele aksjonen måtte imidlertid avblåses da brannfolkene måtte rykke til en trafikkulykke i Øvrebø. Rådyret ble forlatt i isen.

Avlivet

— Vi kom tilbake for å hente utstyret vårt. I mellomtiden hadde viltnemnda avlivet dyret. De forklarte at rådyret nok har sittet fast et par dager. Livet kunne ikke reddes, det hadde ikke krefter igjen og magen var helt tom, sier Berntsen.

Den erfarne brannmannen har aldri vært med på å sette fri dyr på isen før. Han sier han håper de greier å redde liv neste gang de får melding om dyr i is.