KRISTIANSAND: — Det er helt forferdelig. Hun er som et familiemedlem, en venn, sier Ole Ragnar Rypestøl og tørker tårene.

Han fortviler over at jakthunden Frøya ikke lar seg finne.

Frøya, en irsk setter, er brunrød, har lange ører og slanke bein. Hun har en oransje vest, hvor det er oppgitt et telefonnummer. Foto: Privat

Forsvant under dugnad

Tirsdag var han på Odderøya i Kristiansand sammen med Odderøyas venner. Det var da den åtte år gamle irske setteren forsvant.

— Klokka var rundt 11.30. Vi hadde dugnad, og vi ryddet skog og kratt på øya, forteller hundeeieren.

- Har aldri skjedd før

Åtte-ni personer deltok i dugnadsarbeidet. Den irske setteren Frøya svinset hele tiden rundt beina til folkene. Plutselig var hun borte.

— Noe sånt har aldri noensinne skjedd, påpeker 75-åringen.

Har saumfart øya

Dugnadsgjengen lette etter hunden fra klokka 12 til 15 tirsdag, uten resultat. Senere på ettermiddagen lette fire personer etter hunden i tre timer.

— Vi hadde med oss lommelykter og en ettersøkshund, forteller Rypestøl.

Onsdag formiddag og ettermiddag fortsatte leteaksjonen uten resultat. Ifølge Rypestøl er hele Odderøya saumfart.

Oransje vest

Frøya er brunrød, har lange ører og slanke bein. Magen er delvis barbert på grunn av en nylig operasjon. Hunden har en oransje vest, der det er oppgitt et telefonnummer.

— Jeg håper at hunden nå blir funnet. Finneren skal få finnerlønn, understreker Rypestøl, som opplyser om at Frøya er en selskapssyk hund som alltid er sulten på litt mat.