KRISTIANSAND: Kun fire prosent av henvendelsene til Spilleavhengighet Norge dreide seg om bingo i 2012. Likevel tror nestleder Unni Bergsvenkerud at omfanget av bingoavhengighet er veldig stort i Norge

— De som tar kontakt med oss har gjerne spilt i mange år før de tar kontakt med noen, og da er det gjerne siste utvei, sier hun.

Unni Bergsvenkerud i Spilleavhengighet Norge. Foto: Reidar Kollstad

Terapeut Ivor Høy sier det er et fåtall som søker behandling for bingospill.— De som søker behandling for pengespill, kommer gjerne etter at problemene er blitt fortvilet store. I forhold til bingospill er det sjeldnere å komme i en slik situasjon, fordi spillet ikke er så aggressivt, sier Høy.

Bingo Sør, en av to store bingoentreprenører på Sørlandet, hevder de henviser til Hjelpelinjen for spillavhengige. "Trine" sier hun aldri har opplevde at dette har skjedd.

— Vi er lei oss for å høre at en spiller hos oss har hatt et problem, og glad for å høre at hun fikk hjelp til slutt likevel. Hvis en spiller gir signaler om problemer til våre ansatte, skal de henvise. Men vi har ingen forutsetninger for å vite når en spiller har brukt mer penger enn vedkommende har råd til, sier Geir Fredrik Sissener, daglig leder i Bingo Sør.

Han mener ellers at bingo er en marginal problemstilling innenfor feltet spillavhengighet.