MANDAL: Politiet hadde tatt oppstilling ved i Søren Jåbekksvei i begynnelsen av september for halvannet år siden for å gjennomføre en trafikk-kontroll. En uniformert politibil var satt opp slik at bilene ikke skulle kunne "stikke av" inn Sommerkroveien.

Ved siden av denne uniformerte politibilen var det postert en politimann. Da 60-åringen kom kjørende og ville inn Sommerkroveien, måtte politimannen hoppe til side for å unngå å bli påkjørt.

Sjåføren stanset, og både han og polititjenestemannen startet en diskusjon. Bilføreren fikk beskjed om at han ville bli anmeldt for uaktsom kjøring. Da ville sjåføren ringe politistasjonssjefen i Mandal, noe han gjorde.

I løpet av samtalen med politistasjonssjefen ble tjenestemannen som stoppet 60-åringen, betegnet som drittsekk. Politimannen ga, etter at telefonsamtalen var over, beskjed om at 60-åringen kunne kjøre videre, og da svarte sjåføren med "fuck you".

Episoden endte med at mannen ble bøtelagt, men han nektet å vedta forelegget. Dermed endte saken i retten.

Retten har gitt klar beskjed om at "drittsekk" om en politimann som utfører sin lovlige tjeneste er å forulempe ham i hans utførelse av tjeneste ved skjellord eller annen fornærmelig adferd, som det heter i straffelovens paragraf 326. Også betegnelsen "fuck you" rammes.

Dermed endte saken med domfellelse, 8.400 kroner i bot og 2000 kroner i saksomkostninger.