ARENDAL: Arendal kommune melder på sine nettsider at brannsjef Svend Svendsen har valgt å fratre sin stilling fra og med mandag. Hans Henrik Bakke er konstituert som ny brannsjef, mens Olav Hansen blir avdelingsleder beredskap og Arne Kristian Bentzen blir overbrannmester på deltid.

Brannsjef Svend Svendsen fratrer stillingen som brannsjef i Østre Agder brannvesen på dagen. Han avviser at dårlig økonomi er årsaken til at han fratrer stillingen. Foto: Sondre Steen Holvik

Ikke presset ut

Svend Svensen avviser overfor Agderposten at han er presset ut av toppjobben.

– Jeg sa opp tidlig i februar. Det er ingen dramatikk i dette. Jeg har ikke hatt en jobb lengre enn fem år. Jeg var dessuten i ferd med å få økonomien på skinner. Det var på tide å finne noe nytt å gjøre, sier Svendsen til agderposten.no.

Agderposten hevder at Østre Agder brannvesens budsjettsmell i 2012 på 5,2 millioner kroner skal ha skapt sterke reaksjoner blant medlemskommunene og at dette kan ha sammenheng med hvorfor Svendsen velger å gå på dagen.

— Tatt grep om økonomien

— Nå har jeg vært der i tre og et halvt år og det har værtutfordringer med økonomien så lenge jeg har vært der. Nå går ser det ut for 2013 at det endelig erbalanse for første år. Da er det på tida å finne seg noe annet, utdyperSvendsen til Fædrelandsvennen.

Svendsen sier brannvesenet har tatt de grepene som måttegjøres for å få kontroll på økonomien. Han forlater Østre Agder brannvesen ogsåfå dager etter at det ble kjent at 110-sentralen for Agder-fylkene fortsattskal være i Arendal og ikke flyttes til Skien eller Stavanger.

— Føler du at du gir deg på topp?

— Det får være ditt uttrykk, men jeg føler jeg har gjort detjeg kan. Vi har tatt kraftige grep og da er det ikke så mye mer å gjøre, oppsummererhan.

Kollegaene visste ikke noe

Nyheten om at Svendsen trapper av var ikke kjent forkollegaene i Østre Agder brannvesen før mandag.

— Det har vært mange hyggelige hilsener, også fra den nye brannsjefen,sier han.

Svendsen har tre måneder oppsigelsestid, men tar ut ferier og avspasering i denne tiden og hadde dermed sin siste arbeidsdag mandag.

Østre Agder brannvesen dekker kommunene Arendal, Tvedestrand, Åmli, Vegårshei, Risør, Froland og Gjerstad. Svendsen har hatt jobben som brannsjef i tre og et halvt år.